Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3072 > Eveniment Nr. 3072 de joi, 28 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Spaţiu folosit la maxim


Se investeşte īn construcţii haotice

Un īntreprinzător străin a īnghesuit două imobile īntr-o singură curte de pe strada Independenţei

articol de: Iulian Gavriluţă
Se investeşte īn construcţii haotice
 
Cu toate că au acte īn regulă, multe din condominiurile ridicate īn municipiu sīnt īngrămădite ca īnainte de 1989, fără posibilitatea unor parcări funcţionale de autoturisme. Pe fondul crizei locuinţelor īn municipiu, mai mulţi īntreprinzători au construit condominiuri pe unde au apucat şi īn mare grabă. Este greu de īnţeles cum au reuşit să vīndă, şi īncă bine, zeci de apartamente, la preţuri nu tocmai mici, atunci cīnd unele facilităţi, cum ar fi accesul cu maşina, lasă de dorit. Mai grav, puşi pe căpătuială rapidă, fără a oferi la standarde moderne confortul trīmbiţat, investitorii respectivi
s-au grăbit să construiască, chiar dacă nu aveau spaţiu suficient. Datorită faptului că mulţi dintre buzoieni īncă nu au casa lor, cīţiva īntreprinzători, īn marea majoritate veniţi din străinătate, s-au gīndit că pot specula momentul şi au investit īn construcţia unor condominiuri prin urbe. Că aveau spaţiu suficient sau nu, construcţia se ridica totuşi văzīnd cu ochii, apartamentele fiind deja “oprite" chiar dinainte de finalizare, printr-un simplu avans din valoarea totală. Planul de urbanism de care au beneficiat res­pectivii īntreprinzători prevede evident pe līngă facilităţile mo-derne de cablare la Internet, telefon, canalizare, apă curentă şi acelea de asigurare a parcărilor pentru proprietarii respectivelor apartamente. Cum au respectat investitorii această prevedere se poate vedea fără să fii expert īn materie. Una din locaţiile pe care un anumit īntreprinzător străin le-a “onorat" cu 2 imobile īngrămă- dite este situat īntr-o curte de pe strada Independenţei. Aici primul imobil construit are prevăzute parcări de autovehicule la parter, numai că, pentru a folosi spaţiul la maxim, s-a mai pus de un condominiu pe lateral, ceea ce face ca doar anumite maşini de talie mică să aibă acces şi asta īn cazul cel mai bun. Aşa se face că pe Independenţei sīnt parcate, īn mod ilegal, toate maşinile proprietarilor din respectivul condominiu şi, după cum stau lucrurile, acolo vor rămīne şi după ce se va fi terminat cel de-al doilea bloc.

Aruncate la īntīmplare, dar cu acte īn regulă

Dacă pe vremea de tristă amintire arhitecţii nu s-au gīndit īn viitor, că ar fi posibil ca fiecare familie să aibă maşina sa şi deci parcările de la blocuri să fie insuficiente, acum nimeni nu mai are nici o scuză pentru o astfel de situaţie. Se construieşte haotic, īntīi se apucă de ridicat clădirea şi īn urmă sosesc actele aprobate şi dacă mai este loc de parcare, bine, dacă nu…nu! La fel, aşezarea imobilelor īn ambient este fără noimă, deoarece nu se ţine cont de nimic, multe din balcoanele blocurilor noi dau direct īn curţile cetăţenilor care locuiesc la casele din apropiere, ceea ce evident naşte nemulţumiri din partea celor din urmă. Cu toate că au autorizaţii īn re-gulă, oricine poate observa că la nici un imobil din cele 5 construite īn acelaşi regim din municipiu, parcările nu corespund sau sīnt inoperabile. Cu toate semnalele trase, Daniela Diaconescu, inspector-şef īn cadrul Inspectoratului Judeţean īn Construcţii Buzău spune că respectivii investitori au toate actele īn regulă: “Din punctul nostru de vedere sīnt īn regulă cu toate avizele, despre planurile de urbanism nu noi sīntem responsabili, ci serviciul special din cadrul Administraţiei locale. Din păcate, s-au aprobat unele construcţii fără să se urmărească şi respectarea pe parcurs a angajamentelor luate la īnceput." Pīnă cīnd buzoienii vor avea de unde să aleagă īn cazul achiziţionării unui apartament, rămīne ca cei care se grăbesc să plătească sume exorbitante pentru a locui īntr-un imobil construit īn acest fel şi să suporte toate incovenientele unei bătăi de joc pe banii lor.

 

COMENTARII

vasile:
patrunjel
sinteti varza
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU