Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3072 > Eveniment Nr. 3072 de joi, 28 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Mare succes repurtat īmpotriva spoliatorilor din piaţă


Politia a demantelat mafia pătrunjelului

I.P.J. a prezentat cu profundă mīndrie profesională o acţiune penibilă de stīrpire a speculanţilor din pieţe

articol de: Doru Gheorghiade
Politia a demantelat mafia pătrunjelului
 
Preocupată aproape exclusiv de īmbunătăţirea imaginii şi ferchezuirea statisticilor pentru uz intern, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului produce evenimente de un penibil total. Un exemplu de gafă monumentală s-a īnregistrat marţi, cīnd mass-mediei locale i-au fost prezentate concluziile unei acţiuni desfăşurate īn Piaţa Centrală gīndită să stīrpească ceea ce opinia publică denumeşte generic “mafia pieţelor".

Captura poliţiştilor de la Ordine Publică arătată publicului a trimis īntreaga acţiune īn derizoriu. Imaginile puse la dispoziţie presei īnfăţişează o băbuţă care nu-şi justifica pătrunjelul şi ceva precupeţe aprig sancţionate pentru īncălcarea faimoasei Legi 12/1996 privind protejarea populaţiei īmpotriva unor activităţi comerciale ilicite. Īntr-un comunicat de presă, I.P.J. ne-a mai anunţat că au fost confiscate 214 kilograme de produse agricole īn valoare de 590 de lei care au fost valorificate tot īn piaţă. Preţurile din pieţele agroalimentare īn raport cu calitatea produselor denotă clar că pe traseul dintre producători şi cumpărători sīnt interpuşi care fac un comerţ oarecum ilegal. Normele legale spun că īn pieţe pot desface mărfuri specifice exclusiv producătorii cu acte: adică acele persoane care demonstrează cu documente valabile că sīnt proprietari de terenuri pe care le cultivă.Īn ceea ce priveşte Buzăul, se ştie că, mai ales īn Piaţa Centrală, se găsesc comercianţi care n-au dat īn viaţa lor cu sapa, dar au certificate de producători dubioase eliberate pe şpagă de diferite primării. Aici ar trebui Poliţia să se autosesizeze. După ştiinţa noastră, Poliţia nu a verificat niciodată valabilitatea acestor documente. Acestea sīnt persoanele care umflă nejustificat preţurile, iar Poliţia se face că nu-i vede.

Produse luate cu japca

Iar dacă ar fi vrut cu adevărat să facă o treabă temeinică, poliţiştii īmbrăcaţi civil ar putea sta la pīndă īn zorii oricărei zile să vadă cum adevăraţii producători sīnt obligaţi prin forţă să le vīndă speculanţilor toată marfa cu care au venit la piaţă la preţuri derizorii. Ca să nu mai vorbim de ţiganii care bat la uşile oamenilor şi care, prin diverse ameninţări, īi obligă pe producători să le dea legume pe doi lei găuriţi. Aşadar, loc de făcut treabă ar fi, căci īncălcări ale legii există. Pro-blema e că treaba trebuie făcută temeinic nu doar pentru a bifa o acţiune de imagine, căci cine poate crede că bătrīnica luată ca exemplu de mare speculant e cea care scumpeşte legumele. Probabil nimeni.

 

COMENTARII

dan dan:
mafia pietei
politia din buzau este partasa la ce se intimpla zilnic in piata centrala.dimineata de dimineata(orele 5.30-7)zeci de cetateni rromi "cumpara en gross"produse de la tarani(culmea,actiunea se desfasoara in fata procuraturii,iar de "6"tin gardienii publici si chiar in unele zile politisti cu grade mici).asa ca ....mafia pietei centrale este clar in mina politiei,administratia pietei(tarani nu "ajung"sa aibe tarabe),si rromilor care sunt "majoritari"la tarabele din piata.acesta este adevarul si se poate verifica zilni.dar probabil ca pentru politie este mai usor sa-si ia "banutul,la negru"si....sa "inchida ambii ochi".dan dan
yo:
care mafioti?
Stiti de ce politistii procedeaza asa? Fiidca nu sunt controlati.Daca in urma primei echipe de politisti se trimetea o alta(numita de la minister)va asigur ca se gaseau grave incalcari ale legilor.Dar nu se doreste asa ceva.Sefului de la Ordine Publica care ii acopera pe interpusii care fac comert in pietele buzoiene vreu sa-i spun ca degeaba primeste salariu din bani publici si ca isi bate joc de cetatenii acestui oras.Domnule primar Boscodeala d-voastra ce pare aveti?
radu:
actiuni adevarate ale politiei!!!!!
accidentele rutiere din mihai viteazu s-au musamalizat?

conflictele dintre tigani si locuitorii cart. mihai viteazu s-au stins?

gastile care amenintau si agresau batranii, copii si femeile au fost anihilate?

actele de vandalism au disparut?
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU