Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3042 > Eveniment Nr. 3042 de joi, 24 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

În căutarea peronului


Trasee la secret în Autogara Nord

Pentru un venetic e greu să plece din Autogara Nord spre orice destinație, deoarece nu sînt afișate traseele curselor

articol de: Iulian GAVRILUȚĂ
Trasee la secret în Autogara Nord
 

În spațiul special delimitat și amenajat pentru efectuarea transportului de persoane din Unirii Nord, persoanele care doresc să se deplaseze spre destinațiile din județ trebuie să se învîrtă mult și bine pînă gă-sesc peronul după care trebuie să plece. Asta datorită faptului că nu sînt afișate, potrivit legilor în vigoare, traseele mij­loacelor de transport în comun care efectuează cursele în județ. Cu toate că societatea care administrează Autogara Nord era obligată,  conform Normelor  metodologice în vigoare, să afișeze traseele, se pare că nu au făcut nici un demers în acest sens, în disprețul călătorilor.

Cine este învingătorul?

Cine nu a fost nevoit măcar o dată să circule cu mijloacele de transport în comun care efectuează curse în județ nu știe cu ce se confruntă cel care se încumetă spre acest demers. Trebuie să te duci la autogară cu multă vreme înainte pentru a-ți păstra o marjă de timp necesară învîrtelii prin autogară după peronul de unde va pleca cursa spre destinația dorită. Dacă ai noroc ca la ghișeul de informații să fie cineva este bine, dacă nu...trebuie să întrebi din om în om pînă afli răspunsul care te interesează și asta în condițiile în care regulile în acest domeniu sînt stricte sau ar trebui să fie. În M.O. nr.919, la: "Normele privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a  activităților conexe acestora" (OMTCT, 1892/17.10.2006) la Art.123, litera "g" este redat, printre alte condiții minimale de obținere a autorizației unei autogări și obligativitatea de a: "afișa (traseele) pentru informarea publicului călător, inclusiv la fiecare peron", dar, cine să le respecte?

După bătălie...dezinteres

Se știe bine ce bătaie a fost pe obținerea licențelor de transport și cîte contestații au fost depuse, după licitarea traseelor, dar odată văzuți cu "sacii-n căruță", responsabilii autogării de lîngă XXL, care se băteau cu pumnii în piept că vor oferi condiții decente călătorilor și vor respecta toate prevederile din domeniu, afișează dezinteres total și sfidare la adresa beneficiarilor prin neafișarea traseelor. În Norma menționată mai sus, la articolul 130 și 132, este stipulat faptul că, odată prinși de 3 ori cu abatere repetată de nerespectare a normelor legale (inclusiv "lipsa afișajelor la peroanele de plecare/sosire a curselor"), licența pentru activități conexe transportului rutier desfășurate în autogară se va suspenda. Șeful agenției ARR Buzău, Irimia Adina, spune că are în atenție situația prezentată: "Am avertizat pe cei în drept, pentru lipsa parțială de afișaj a traseelor din peroane, iar aceștia au motivat că se așteaptă amplasarea unei tabele electronice. Cu toate acestea, administratorii Autogărilor trebuie să intre cît mai curînd în legalitate, altfel riscă suspendarea activității".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU