Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3007 > Eveniment Nr. 3007 de vineri, 13 iunie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Anticipate în 2009

de Radu TUDOR
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Comisarii de mediu caută incineratoare

articol de: F.A.P.

Unitățile spitalicești din județul Buzău riscă amenzi cuprinse între 500 de milioane și un miliard de lei în cazul în care nu și-au demontat camerele de ardere și coșurile de fum de la incineratoare. Comisarii Gărzii de Mediu vor începe mîine acțiunea de verificare a spitalelor din Buzău cu Spitalul Județean de Urgențe Buzău.

Închidere autorizată
În baza deciziei Ministerului Mediului, toate unitățile spitalicești au fost obligate să-și închidă activitatea de incinerare a deșeurilor sanitare și biologice. După cîteva acțiuni de control derulate în județ de comisarii Gărzii de Mediu, toate unitățile spitalicești au intrat în legalitate, în sensul că și-au închis incineratoarele cu autorizație din partea Agenției Județene de Protecția Mediului.

Amenzi usturătoare
"Conform autorizației de la Agenția de Protecție a Mediului, spitalele erau obligate ca în decurs de un an să-și demonteze camerele de incinerare și coșurile de fum. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 50.000 și 100.000 lei", a explicat comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim. La ora actuală, se pare că doar Spitalul Județean a reușit să-și demonteze camera de incinerare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU