Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2992 > Eveniment Nr. 2992 de marti, 27 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Paiul din ochiul fratelui

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Poduri dărîmate de gunoaie

articol de: L.M.
Poduri dărîmate de gunoaie
 

Problemele apărute la podul de peste pîrîul Nișcov au iscat o mulțime de controverse între cei care încearcă să își paseze unul altuia responsabilitatea. Gunoaiele adunate cu nemiluita pe cursul apei, care ar fi principala cauză care a dus la deteriorarea podului, sînt acum sursa unei dispute între primăria comunei Vernești și comisarii Gărzii de Mediu. Asta în timp ce beneficiarii venitului minim garantat sînt liberi să îi cheltuie banii cum vor și pe ce vor, fără ca în schimb să fie puși să facă vreo treabă gospodărească prin comună, cum ar fi de exemplu strîngerea gunoiului de pe albia pîrîului. În general, primarii de comune preferă să nu îi deranjeze, căci cei cărora le asigură venitul minim garantat constituie o masă electorală care odată la patru ani își arată recunoștința în cabina de vot.
Maldărele de gunoaie care stăpînesc cele două maluri ale rîului care traversează comuna Vernești au făcut subiectul mai multor sesizări adresate autorităților, în frunte cu Garda de Mediu.

Primele demersuri s-au făcut la primărie, dar nu au determinat nici o măsură concretă din partea acesteia. Semnatarii au venit din rîndul proprietarilor de vile din zona de rezidențială a localității Mierea. De altfel, Carmen Ichim, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, îl indică pe primarul comunei Vernești ca fiind singurul vinovat de ruperea podului de la Nișcov: "Primarul Ștefan Oproiescu poartă toată vina pentru ce s-a întîmplat cu podul de la Nișcov.
Nu a luat măsuri de salubrizare a malurilor rîului. Am trimis deja o echipă de comisari acolo, iar miercuri o să fac o conferință de presă".

Vernești fără crengi și beneficiari de venit minim garantat
Primarul comunei Vernești, Ștefan Oproiescu, bagă capul în nisip ca struțul și dă vina ba pe beneficiarii venitului minim garantat, spunînd că sînt prea puțini și nu îi poate mobiliza la salubrizarea cursurilor de apă, ba pe o firmă de salubrizare, al cărei nume nu și-l mai amintește, dar știe despre ea că a fost în contract cu primăria și că mai mult a stat nelicențiată, decît bună de strîns gunoaie: "Ce să facă beneficiarii venitului minim garantat, unde să muncească și ei mai întîi, că sînt doar vreo patru. Dar să știți că la noi nu au fost gunoaie, au venit de la Tisău, că erau și multe crengi, iar noi nu avem crengi. Dacă ies primar am de gînd să înființez o firmă de salubrizare, ca să curețe nu numai cursurile de apă, ci întreaga comună. Nu este vina mea că oamenii nu înțeleg și aruncă gunoaiele pe ape". Trebuie subliniat că în 2004 comuna Vernești se remarca pe harta județului cu cel mai mare număr de beneficiari de venit minim garantat. Este drept că unii dintre ei erau trecuți de mult în lumea celor drepți și aveau numele scris și pe crucile din cimitir, dar și în lista de beneficiari, în baza căreia Primăria Vernești făcea plățile, fapt pe marginea căruia ȘANSA a comentat pe larg la momentul respectiv. În altă ordine de idei este greu de crezut că primarul Oproiescu mai speră la un nou mandat fără beneficiari de venit minim garantat, cei care îi asigură fiecărui primar de comună grosul voturilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU