Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2977 > Eveniment Nr. 2977 de vineri, 9 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Indicațiile prețioase și strategul de la Cotroceni

de Bogdan OLTEANU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Aventuri în maxi-taxi

articol de: M.L.S.
Aventuri în maxi-taxi
 

Cei mai mulți dintre călători circulă precum cartofii în sac în microbuzele supraaglomerate. Situația este cu atît mai greu de suportat odată cu venirea căldurii, cînd în mijloacele de transport în comun sînt înghesuiți cît mai mulți călători, iar dacă aceștia îndrăznesc să ceară socoteală de condiții, sînt apostrofați de șoferi. Sesizările cetățenilor curg, dar în zadar și după cum se mișcă lucrurile vom mai suporta încă o vară condițiile inumane din maxi-taxi și nesimțirea unor șoferilor ce le conduc.

Călătorie într-un picior
Condițiile de călătorie urbană din microbuzele buzoiene nu numai că lasă de dorit, dar la ele se adaugă mereu altele de nesuportat într-un oraș ce se vrea civilizat. Problemele semnalate de cetățenii onești care-și plătesc biletele de călătorie sînt tot mai dese, dar cu toate astea, autoritățile locale nu mișcă nici un deget pentru apărarea drepturilor contribuabililor. Microbuzele destul de mici, într-o stare deplorabilă din punct de vedere tehnic, improprii transportului în comun, continuă să indigneze cetățenii care sînt nevoiți să circule cu ele. Călătoria cu un astfel de maxi-taxi este o adevărată aventură, dacă ținem cont de numărul insuficient de scaune și de centrimetru cub de spațiu folosit la maxim. Scenariul se desfășoară aproape identic la fiecare cursă: cei care se încumetă să urce în microbuze, la nevoie, pot sta într-un picior în timpul drumului, cu opțiunea de a-l schimba dacă vecinul din dreapta da geanta la o parte, astfel încît să cobori un picior inainte de a-l ridica, pentru odihnă, pe celălalt și exemplele ar putea continua.

Siguranța călătorilor, nu contează
Riscul producerii de accidente este amplificat de inconștiența unora dintre șoferi, care își conduc autovehiculele cu manevre bruște și viteze nepotrivite pentru oraș. Că este vorba de supraîncărcarea autovehiculelor sau de comportamentul în trafic al șoferilor, aspectele semnalate de călători nu au fost niciodată rezolvate pe deplin de conducerea operatorului de transport, indiferent de măsurile despre care se afirmă că au fost luate. Cu toate nemulțumirile cetățenilor, reclamațiile privind aglomerația, conduita îndoielnică a șoferilor, fumatul în incinta microbuzului, muzica dată tare și altele asemănătoare nu se regăsesc și la Oficiul pentru Protecția Consumatorului. Florin Grădină, consilier juridic în cadru instituției menționate precizează că sesizările privind faptele menționate sînt destul de puține: "Luna trecută, doar o singură reclamație a fost înregistrată la Oficiu, dar a fost redirecționată către A.R.R. și Garda Financiară."

 

COMENTARII

a:
a
In Bucuresti soferii de maxi taxi care iau pasageri in picioare sunt amendati drastic . De ce oare in Buzau nu se aplica aceeasi lege ? care este adevaratul motiv?
a2:
a2
in bucuresti nu se aplica nicio lege, ca si in buzu...adica tot srdine sunt si colo si colo, nu stiu de unde ai aflat de amenzi la microbuze....
cristi:
...
daca acele maxi taxi sunt ale consilierilor judeteni ..primari ...oameni "grei" in societatea buzoiana
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU