Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2973 > Eveniment Nr. 2973 de luni, 5 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Rusia scăldată în sînge de Arghezi (4)

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

PÎRTIE PENTRU SCHI LA NEHOIU

articol de: D.G.
PÎRTIE PENTRU SCHI LA NEHOIU
 

Buzăul ar putea avea, în scurt timp, o pîrtie de schi adevărată. Proiectul urmează a se derula în zona Nehoiu și, de bună seamă, că va transforma radical județul din punctul de vedere al turismului, căci o pîrtie înseamnă oportunități economice aproape nebănuite de buzoieni.
Pînă în momentul de față s-a identificat zona unde se poate amenaja obiectivul, iar aceasta este foarte aproape de DN 10 Buzău-Brașov, la Valea Nehoiului, la 1,5 kilometri de oraș. Accesul în zonă se poate face pe două căi. Una este un drum pentru căruțe de 1 kilometru, iar a doua unul pietonal de 1,5 kilometri.
Investiția ar putea fi făcută cu ajutorul Consiliului Județean, iar avantajele ar fi imense pentru Buzău. Sînt, probabil, mii de buzoieni care și-ar dori să facă schi, dar nu au o pîrtie în apropiere. Prin urmare, deschiderea unui astfel de obiectiv, la 70 de kilometri de municipiul reședință de județ, ar face din Valea Buzăului o perlă a turismului românesc. Primarul din Nehoiu, împreună cu autoritățile județene, a identificat, deja, locația. La locul cu pricina se poate ajunge mergînd la stînga, înainte de podul peste pîrîul Nehoiu, pe două căi de acces.
Una dintre ele, deși e pietruită, nu poate fi lățită, întrucît tranzitează o comunitate, iar zona este afectată de alunecările de teren.

Curent pînă la 40 de metri de bază
Deși se află la oarecare distanță de comunitate, pîrtia ar putea avea 300 de metri lungime, formă de semicerc, pe direcția Nord-Sud Est. Chiar dacă nu există analiza geofizică a terenului, se pare că zona nu are probleme cu alunecările, întrucît este împădurită, fiind înconjurată, practic, cu copaci. La 400 de metri de viitoarea pîrtie se află un stîlp de electricitate. De asemenea, în zonă se află o coloană care nu a fost întreținută.
La 400 de metri de stîlpul de electricitate se află baza viitoarei pîrtii, la care se ajunge pe un drum pentru căruțe care traversează o pădure, pînă la coloana despre care am mai făcut vorbire.

Terenuri private
Platoul pe care se are în vedere amenajarea pîrtiei se află în proprietatea unor persoane vîrstnice. S-au identificat, astfel, 10 persoane care dețin terenuri în zona respectivă, de la care, în mod evident, vor trebui cumpărate terenurile. Zilele acestea se vor face fotografii din aer pentru o imagine a ansamblului, înainte de demararea efectivă a proiectului.
Vicepreședintele C.J.
Caton Mateeșescu:

Caton Mateeeșescu, vice­președintele Consiliului Județean Buzău, spune că proiectul este ambițios și că a identificat, deja, fondurile și partenerii care vor conlucra la acest proiect. "E clar că amenajarea unei astfel de pîrtii ar schimba radical turismul pe Valea Buzăului, dar și situația economică din zonă. Am putea, astfel, rivaliza cu Valea Prahovei. Iar orașul Nehoiu ar putea renaște din toate punctele de vedere. S-ar crea sute de locuri de muncă, iar dezvoltarea pe orizontală ar fi importantă".

 

COMENTARII

mogos:
pirtie?!
Pentru citi amatori de ski si snowboard sint in Buzau doar 300 m de pirtie?Parcari, chioscuri posibilitati de cazare?succes,dar sa nu fie doar o promisiune electorala si atit
Lucian:
Unde o fi minunea asta?
Speram dar ...
sofronie:
zau?!?
Unde va fi amplasata partia asta? Ca in zona terenurile sunt ale oamenilor. Incepe din nou mascarada... Parteneriatele cu primaria si scandalul retrocedarilor... Asta vreti? Penibil, fratilor! Cu un varf de deget vi se da si cu zece maini vi se ia.
Expelliarmus:
schiul la nehoiu se reinventeaza
Nu e o noutate ca se poate schia la Nehoiu; a existat o partie de schi,oarecum celebra,cea din DUDU,Valea Nehoiului,care ,acum 25 de ani era plina ochi de amatorii sportului respectiv.Aici se organizau chiar competitii inter-judetene.ca orice lucru pretios si util,care a existat in perioada predecembrista,s-a pierdut in timp.A avut si legea fondului funciar doua taisuri;proprietarii si-au capatat inapoi terenurile,dar s-a renuntat la obiective de interes public.daca s-a gasit o solutie noua,foarte bine,eu insa, ma feresc sa emit profetii...
Florin:
minciuni de candidati
Bai liberalilor, nu ne mai aburiti cu tot felu de prostii! Pana la urma cred ca si Romanescu ne va promite ca ne va duce pe luna. Dar la cat e de zgarcit cred ca o sa ne ceara chirie.
Adrian:
posibil-imposibil
celebra partie din DUDU este perfecta pt sky si sunt multi amatori ai sportului,din pacate ca toate proiectele in care este finantata primaria orasului nehoiu exista si o eroare ca toate padurile cumparate sa apartina primarului din nehoiu dak nu ale lui rudelor sau prietenilor cu alte acte de succesiune asa ca domnilor liberali nu vrem o partie de sky particulara si accesata doar de prieteni si rude
lupea stefan:
ar fii sooper
ar fii bn pt ca ar mai putea sa se organizeze din nou concursuri pt ca de aqum 2 ani nu sau mai organizat si as avea si eu nude sa ma antrenez
dumitriu:
intrebare
De ce "trebuie" cumparat terenul aferent pirtiei de la actualii proprietari si nu se face cooptarea lor la actiune/afacere. Care este statutul proprietarilor de terenuri-pirtie schi?
o.l:
kkt
planuri de viitor in nehoiu :)) ce tare ... poate dupa ce moare corcodel , da idiotu asta ne ingroapa pe toti...
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU