Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2286 > Eveniment Nr. 2286 de marti, 24 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Dosarul Curții de Conturi de la Inspecția Muncii, prăjit în instanță

articol de: (D.G.)
Dosarul Curții de Conturi de la Inspecția Muncii, prăjit în instanță
 

La începutul anului 2005, controlorii financiari de la Camera de Conturi Buzău, în urma verificării efectuate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, aflat sub coordonarea inginerului Adrian Fumu, a întocmit un dosar care cuprindea un prejudiciu rezultat în urma lucrărilor de construire a instituției. Și aici, ca în multe alte instituții ale statului, pe parcursul realizării investiției, parte din materiale au luat drumul spre vila directorului, în înțelegere cu constructorul. În fond, constructorul are de cîștigat dintr-o astfel de investiție lărgită, deoarece el își recuperează banii.

Calorifere și uși împărțite între birou și casă
Verificarea investiției de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a fost una extrem de simplă. Controlorii financiari au luat devizele de lucrări efectuate la noul sediu de lîngă Sala Sporturilor și au făcut confruntarea cu existentul din teren. Astfel s-a numărat, s-a măsurat, s-au făcut confruntări și s-au luat declarații. Cînd s-a făcut numărarea ușilor, surpriză: o treime din cele 70 de uși nu ieșea la socoteală. La fel s-a întîmplat și cu caloriferele, lipsea aproape o treime din cele 80 de calorifere care trebuia să se afle la ITM. Dirigintele de șantier a recunoscut totul în fața organului de control; la fel ca Pristanda, două la domnul X, trei la domnul Y și restul la vila domnului director de la Monteoru.

Instanța a prăjit dosarul
Nemulțumit de rezultatele înscrise în raportul de control al Curții de Conturi, fostul șef de la Inspecția Muncii, inginerul Adrian Fumu, a atacat documentul în instanță. Dosarul cu pricina a ajuns să fie judecat de o fină a constructorului. Verdictul a fost unul și același de la cap la coadă, în sensul că dosarul la adresa lui Adrian Fumu și a instituției pe care cîndva o păstorea a fost făcut scrum. La propriu, pentru că la figurat a dispărut prejudiciul, iar singurul ars a fost statul, care a mai pierdut ceva bani publici.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU