Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2966 > Eveniment Nr. 2966 de luni, 21 aprilie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Cartelul media occidentale (1)

de George CUSNARENCU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Mega campanie antidrog

Cu toate că fenomenul consumului de droguri la Buzău este aparent nesemnificativ, există totuși consumatori, în special în rîndul ti­nerilor, care recurg la această formă de manifestare datorită anturajelor sau a singurătății. Autoritățile competente în prevenirea și combaterea consumului de droguri desfășoară la nivel județean , în luna mai, manifestări care se vor un semnal de alarmă tras pentru prevenirea consumului de droguri în rîndul tinerilor. Vor participa licee, instituții de cultură și centre de specializare în lupta antidrog. Pentru început au fost alese 13 licee, ce vor participa la "Studiul local privind prevalența consumului de droguri în rîndul elevilor de liceu din Buzău", organizatori fiind Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Prevenire, Eva­-luare și Consiliere Antidrog Buzău.

Părinții nu vorbesc, profesorii evită discuțiile
Mulți tineri recurg la folosirea drogurilor ca o alternativă la singurătate, ei își găsesc refugiu în droguri, tutun și alcool de la vîrste prea fragede.  Specialiști din cadrul Centrului de Prevenire Buzău atrag atenția asupra faptului că drogurile sunt la început foarte prietenoase, dar apoi ne vor doar pentru ele și, după ce ne cuceresc, ne consumă banii, timpul și sănătatea. Ne pierdem interesul pentru școală, muncă, hobby-uri, sporturi sau prieteni. Prin acest studiu se urmărește distribuirea în rîndul elevilor a unor chestionare. Foarte multe cazuri de consum de substanțe nocive s-au înre­gistrat în rîndul tinerilor începînd cu vîrsta de 14 ani și cazuri izolate în învățămîntul primar. "E foarte mult de luptă cu mentalitatea și cultura din mediul rural", ne spune coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, subinspector Beatrice - Elena Albu, Ofițer Specialist Prevenirea Criminalității.

"Regele gol"
Pentru a se pune în practică obiectivele propuse, conducerea Liceului de Artă Buzău va pune în scenă piesa de teatru "Regele gol", după Evgheni Șvarț, pe data de 2 mai la Teatrul George Ciprian. Cu toate că nu se cunosc cifrele exacte ale consumatorilor de droguri, se încearcă realizarea unei campanii antidrog. Rămîne de văzut dacă această campanie va avea impactul scontat cu toată organizarea pompos anunțată.
(I.G., G.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU