Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2955 > Eveniment Nr. 2955 de marti, 8 aprilie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Un summit bun pentru România, rău pentru NATO

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Polițiștii nu mai vor legi milițienești

articol de: L.M.
Polițiștii nu mai vor legi milițienești
 

Polițiștii au început să se revolte împotriva unor legi care le guvernează activitatea și care nu mai reușesc să le asigure lor protecția, darămite cetățeanului de pe stradă. Peste două sute de polițiști și salariați civili din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău vor pleca sîmbătă dimineață la București pentru a se alătura colegilor din țară care participă la un miting de protest. Sindicaliștii cer modificarea legii privind organizarea și funcționarea Poliției Române și a statutului polițistului, ale căror reglementări contravin din multe puncte de vedere intereselor angajaților Ministerului de Interne. Polițiștii sînt nemulțumiți că drepturile lor nu sînt apărate în anumite situații cînd, potrivit legii, au obligația să acționeze pentru prinderea infractorilor , chiar și în afara orelor de program. Dacă, însă, în astfel de cazuri se aleg cu cine știe ce lovituri sau răni mai grave, agresorii nu pot fi acuzați de ultraj. Sindicaliștii consideră acest exemplu un paradox, pentru că le dă apă la moară celor pe care trebuie să îi pună la punct și, mai mult, le lasă acestora posibilitatea să îi acționeze pe ei în judecată pentru purtare abuzivă.

Lege desuetă
Tot legat de ultraj și de purtare abuzivă, polițiștii reclamă desuetudinea unei alte legi de prevederile căreia se folosesc aproape zilnic. Este vorba de legea 61, privind tulburarea liniștii și ordinii publice, o lege în vigoare din 1991, care le permite polițiștilor să aplice sancțini contravenționale atunci cînd se lasă cu scandal. "Amenzile nu mai sperie pe nimeni. În foarte multe cazuri acestea nu se plătesc, iar după o vreme se
prescriu." Este părerea lui Gabriel Dragomir, liderul Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din IPJ Buzău. Faptul că într-adevăr amenzile nu mai sînt în măsură să îi țină sub control pe scandalagii este de mult știut, numai că sindicaliștii din poliție se văd ei înșiși amenințați din cauza unor breșe legislative.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU