Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2937 > Eveniment Nr. 2937 de marti, 18 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Ciocnirea mentalitćžilor (2)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Boicotul licitaţiilor

articol de: Florina Arghir
Boicotul licitaţiilor
 
Cea mai contestată dintre licitaţiile organizate pīnă acum de Primăria municipiului Buzău, aceea organizată pentru extinderea cu 20 de autobuze a parcului auto al societăţii locale de transport public īn comun, Trans Bus, a intrat īntr-o nouă fază. Primăria a contestat vineri, la Curtea de Apel Ploieşti, decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, la contestaţia depusă de firma bucureşteană Cefin după ultima rundă a licitaţiei organizate de municipalitate pentru achiziţionarea celor 20 de autobuze noi. Autorităţile locale consideră că argumentele aduse de C.N.S.C. īn sprijinul deciziei de a organiza pentru a treia oară licitaţia respectivă sīnt de-a dreptul aberante şi pe bună dreptate dacă luăm īn calcul că, printre altele, membrii comisiei care s-a ocupat de contestaţia societăţii Cefin au cerut municipa­lităţii să măsoare inclusiv scaunele din autobuze.

Promisiune neonorată
Societatea bucureşteană Cefin, rămasă alături de BMC īn cursa pentru adjudecarea licitaţiei pentru furnizarea celor 20 de autobuze, a contestat licitaţia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor chiar īn ziua īn care autoritatea locală ar fi trebuit să semneze contractul de furnizare a celor 20 de autobuze cu cealaltă firmă. Demersul responsabililor Cefin a adus prejudicii de ordin economic firmei BMC, care īn acest fel a fost īmpiedicată să īşi vīndă marfa, cetăţenilor municipiului Buzău, privaţi astfel de posibilitatea de a beneficia de condiţii civilizate de transport public īn comun, dar şi primarului Constantin Boşcodeală, care contabilizează astfel o bilă neagră, avīnd īn vedere că īn acest fel nu-şi poate onora promisiunea făcută cetăţenilor de a moderniza transportul public īn comun.

Motivaţii aberante
Contestaţia depusă de societatea Cefin este a şasea aflată īn atenţia Consiliulului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu privire la licitaţia organizată pentru achiziţionarea celor 20 de autobuze de către societatea Trans Bus. Primele trei contestaţii au fost depuse la caietul de sarcini, restul la modul īn care comisia locală a selectat ofertele primite. Viceprimarul oraşului, Constantin Ionescu, care la sfīrşitul săptămīnii trecute a atacat la Curtea de Apel Ploieşti ultima decizie a C.N.S.C., consideră aberant modul īn care s-a argumentat decizia de reevaluare a ofertelor: "Nu mi se pare normal să īmi ceară pīnă şi să măsor scaunele de pe autobuze. Păi ce abilitate am eu să fac aşa ceva, sau cineva din comisia de licitaţie? Nu se poate, este aberant! Autobuzele sīnt omologate de RAR, nu are nimeni calitatea, īn afară de RAR, să măsoare scaunele din autobuze".

Cine are interesul să boicoteze licitaţia
Fără a exagera, este cea mai contestată licitaţie pe care a organizat-o pīnă acum municipalitatea, fapt care pare să confirme suspiciunile de boicot, care se vehiculează īn ultima vreme. Interesaţi să pună beţe īn roate ar putea fi adversarii politici ai primarului Constantin Boşcodeală, dar la fel de bine ar putea fi şi patronii firmelor de maxi taxi, care nu au nici un interes să intre īn concurenţă cu Trans Bus,  societate subvenţionată din bani publici, care ar avea astfel posibilitatea să ofere servicii de calitate la un preţ mai mic cetăţenilor. Cert este că unul dintre cei trei membri ai comisiei care a soluţionat ultima contestaţie depusă de Cefin este un fost salariat al societăţii BMC, care a părăsit societatea după ce a fost concediat. Īn ceea ce īi priveşte pe ceilalţi doi membri, unul a admis, celălalt a respins contestaţia. "Fireşte că ceea ce se īntīmplă acum cu licitaţia pentru achiziţionarea celor 20 de autobuze īmi aduce mie un prejudiciu de imagine, deşi este din ce īn ce mai clar că tocmai din acest motiv cineva pune beţe īn roate licitaţiei. Să nu uităm că licitaţia a fost contestată şi de firme care după ce au contestat nu s-au mai prezentat la următoarea licitaţie. Ceva este īn neregulă. Şi aceste nereguli sīnt posibile atunci cīnd statul face birocraţie pe banii municipiului.
Īn ceea ce priveşte firma Cefin,  nu puteam accepta oferta pe care ei ne-au depus-o. Toată lumea ştie de autobuzele IVECO, dar puţini ştiu că ei fac aceste autobuze din bucăţi şi că autobuzele respective consumă mai mult cu 9 litri faţă de autobuzele BMC la suta de kilomteri. Ca să nu mai vorbim că la proba de consum a carburantului, īn timpul mersului le-au sărit şuruburile de la două scaune. Nu se poate să acceptăm aşa ceva!", subliniază primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU