Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2935 > Eveniment Nr. 2935 de sambata, 15 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Genocid lichid

articol de: Florin Zafiu
Comisarii Gărzii Financiare Buzău au organizat un control inopinant la o societate economică din localitatea Săgeata, īn urma căruia au confiscat o cantitate impresionantă de băuturi alcoolice. Cristi Voicu, comisarul-şef al instituţiei de control financiar, afirmă că īn depozitul operatorului economic a fost găsită o cantitate de 510 litri de băuturi ambalate, dar fără documente de provenienţă.

Timbre vechi lipite cu scotch
13 martie, zi cu ghinion pentru o societate comercială din localitatea Săgeata. Īn urma unor informaţii, comisarii Gărzii Financiare Buzău au descins la o societate comercială, care are ca domeniu de activitate comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice. Cristi Voicu, comisarul- şef al instituţiei, menţionează că societatea respectivă a mai făcut obiectul unor verificări, īnsă īn urma controalelor nu s-au descoperit nereguli. De această dată, īnsă, controlul a scos la iveală faptul că reprezentantul firmei deţinea pentru comercializare īn depozit o cantitate de 510 litri de alcool, vodca şi coniac, fără documentaţie de provenienţă a mărfurilor şi cu probleme legate de autenticitatea banderolelor aplicate pe sticlele de băuturi. Mai precis, o bună parte din timbrele fiscale lipseau cu desăvīrşire, iar cele care erau aplicate, aşa cum menţionează şeful Gărzii Financiare, Cristi Voicu, erau vechi şi lipite pe sticle cu scoth.

Amendă de 26.000 de RON
Băuturile spirtoase ambalate īn PET-uri de cīte trei, respectiv cinci litri, au fost confiscate īn totalitate de autorităţi. De asemenea, comerciantul a primit o amendă de 26.000 de lei şi i s-a impus sistarea activităţi de comercializare a băuturilor alcoolice pe perioada a trei luni: "Controlul a fost efectuat īn jurul orelor 18.00. Au existat cazuri cīnd comisarii financiari au desfăşurat acţiuni de control şi la ora trei dimineaţa", precizează Cristi Voicu, responsabilul Gărzii Financiare. Sancţiunile aplicate operatorului economic au venit ca urmare a lipsei documentaţiei mărfurilor şi a comercializării acestora marcate cu timbre necorespunzătoare.

Nu vor să spună
Operatorul economic a motivat existenţa mărfurilor prin faptul că o persoană i-a oferit contra unui preţ bun cei 510 litri de băutură, dar fără să specifice altfel de date despre misteriosul afacerist. Probabil, dacă ar fi făcut acest lucru, comisarii financiari ar fi pus altfel problema. Refuzul societăţilor de a declara concret provenienţa mărfurilor este explicată de reprezentantul Gărzii Financiare numai prin posibilitatea ca amenda īncasată să fie achitată de către distribuitorii direcţi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU