Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2918 > Eveniment Nr. 2918 de luni, 25 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Kosovo - o nouć platformć de politicć internć

de Bogdan Olteanu
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Neveste disperate de bătaie

articol de: Laurentiu MARINOV
Neveste disperate de bătaie
 
Ultima salvare a femeilor ce cad victime ale violenţei domestice pare să fie Poliţia. De la īnceputul anului, doar īn municipiul Buzău, unsprezece femei dispe­rate de bătăile primite de la soţii lor i-au chemat īn ajutor pe poliţiştii de proximitate. Cazurile au fost īn mod cert grave, pentru că, īn nouă din situaţiile semnalate, agresorilor le-au fost īntocmite dosare penale.

De teamă, victimele īşi retrag plīngerea
Devenite fapte penale, agresiunile soţilor ajung de multe ori să fie cercetate de Poliţie şi de Parchet pentru ca, īn final, bătăuşii să apară īn faţa judecătorilor de la instanţele buzoiene. Sīnt īnsă şi cazuri īn care victimele sīnt īnduplecate de soţii care le-au īnvineţit ochii să īşi retragă plīngerea, iar justiţia să nu mai poată face nimic. Procurorii spun din experienţă că acestea din urmă sīnt cele mai frecvente situaţii, pentru că femeile se tem să meargă mai departe, ori li se face milă şi nu vor să īşi trimită soţul după gratii. Sīnt şi cazuri īn care un proces penal nu poate fi īnceput pentru că faptele reclamate nu se confirmă īn urma cercetărilor īntreprinse de autorităţi.

Un singur adăpost
Īn faţa pumnilor unor soţi, adesea īnfierbīntaţi de aburii alcoolului, femeile nu prea au scăpare pentru că, după plecarea poliţiştilor, ele rămīn tot pe mīna agresorilor. Dacă au copii, ele se pot refugia, totuşi, īmpreună cu aceştia la centrul maternal unde primesc adăpost pīnă cīnd conflictul este aplanat şi se pot īntoarce īn siguranţă acasă. La Buzău funcţionează, īnsă, la Fundaţia Sfīntul Sava, un centru unde femeile abuzate pot locui o vreme.
Este singurul aşezămīnt de genul acesta, pentru că autorităţile cu competenţă īn domeniul asistenţei sociale nu au amenajat, cel puţin pīnă acum, un astfel de spaţiu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU