Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2917 > Eveniment Nr. 2917 de sambata, 23 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Belea pentru spital

articol de: Florin ZAFIU
Belea pentru spital
 
Īn Spitalul de Urgenţe Buzău, circa 20 de cabinete sīnt ocupate de centrul privat de dializă, īn situaţia  īn care spitalizarea de zi se rea­lizează īn condiţii care nu res­pectă legea īntocmai, īn secţii afectate de lipsa spaţiului. Culmea este că, deşi bună parte din ambulatoriu este ocupat de firma privată, bolnavii din spital mor cu zile dacă au nevoie de dializă, pentru că, fără să plătească, nimeni din centrul de dializă nu pune mīna pe ei.
Prin urmare, de pe urma afacerii private pe care o desfăşoară aici centrul de dializă, Spitalul de Urgenţe Buzău s-a ales cu o reducere semnificativă a spaţiului de lucru cu bolnavii, dar şi cu o datorie de 2 miliarde de lei, pe care centrul la care ne referim a acumulat-o īn doi ani.

Ambulatoriul spitalului, īnghesuit de o firmă privată
Īntr-o adresă trimisă recent recent Consiliului Judeţean, directorul Spitalului de Urgenţe, medicul Mihai Tache, vorbeşte fără ocolişuri despre faptul că "ambulatoriul spitalului este, conform standardelor, inoperant, nici un cabinet de consultaţii din cele existente nu poate fi autorizat din lipsa spaţiului şi a circuitelor". Īn aceeaşi adresă, directorul Tache vorbeşte despre reducerea drastică a spa­-ţiului īn urmă cu patru ani, cīnd a fost īnfiinţat centrul privat de dializă pentru bolnavi cronici.

Au mīnă doar de luat
"A nu se īnţelege că noi neglijăm importanţa serviciului de dializă, acest serviciu este necesar cetăţenilor judeţului Buzău, dar, fiind un serviciu privat, nu oferă spitalului servicii de dializă pentru urgenţe. Considerăm că este necesar ca acest serviciu privat, pentru faptul că nu are nici un fel de relaţie medicală cu
spitalul, să se mute īntr-o clădire proprie, eliberīnd astfel circa 20 de cabinete şi redīnd ambulatoriului circuitele medicale. Numai īn acest mod ambulatoriul de specialitate s-ar putea īncadra īn normele de funcţionare pentru care a fost creat", subliniază medicul Mihai Tache īn adresa transmisă Consiliului Judeţean īn data de 14 februarie a.c. Demn de menţionat este şi faptul că Spitalul Judeţean a pus la dispoziţia centrului la care ne referim un aparat de dializă, pe care să-l folosească īn mod gratuit, pentru a-i trata īn schimb cel mult doi bolnavi pe lună, īn cazul īn care se află īn stare foarte gravă şi nu pot fi transportaţi la Bucureşti.

Consiliul Judeţean va decide dacă  ambulatoriul va rămīne īnghesuit
Am cerut un punct de vedere şi Consi­liului Judeţean, dar se pare că propu­nerea avansată de conducerea Spitalului de Urgenţe nu şi-a găsit deocamdată loc īn lista de priorităţi a responsabililor de aici. Marius Măcriş, purtătorul de cuvīnt al instituţiei, ne-a transmis din partea preşedintelui Victor Mocanu că abia săptămīna viitoare Spitalul de Urgenţe va primi un răspuns la adresa trimisă īn data de 14
februarie, pentru că "deocamdată nu s-a luat nici o decizie īn această privinţă".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU