Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2900 > Eveniment Nr. 2900 de luni, 4 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Ani de turcealć cu accente englezeŗti

de GEORGE CUSNARENCU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Miza contestării licitaţiilor

articol de: Laurenţiu MARINOV
Miza contestării licitaţiilor
 
Firma bucureşteană Cefin a dat o grea lovitură municipalităţii chiar īn ziua īn care ar fi trebuit să se semneze contractul pentru achiziţionarea a 20 de autobuze noi cu BMC, societatea care a cīştigat licitaţia organizată de Trans Bus. Cefin Romānia, dealer al mărcii Iveco, marele perdant al licitaţiei pentru achiziţionarea a īncă 20 de autobuze destinate transportului public de călători īn municipiul Buzău, s-a considerat nedreptăţită şi a depus contestaţie la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Potrivit legii, contestaţia depusă de Cefin va trebui analizată la Bucureşti, reprezentanţii Comisiei urmīnd să se pronunţe īntr-un termen de maxim 30 de zile. Astfel, pīnă cīnd noile autobuze vor ajunge la Buzău, va mai trece cel puţin o lună.

Nemulţumire sau şicană?
Reprezentanţii firmei Cefin au acţionat īntr-un mod absolut legal. Era dreptul lor să conteste rezultatul licitaţiei, aşa cum poate ar fi făcut oricare alt perdant. Interesant este īnsă faptul că această contestaţie a venit exact īn ziua īn care responsabilii buzoieni ar fi trebuit să semneze contractul cu cei de la BMC, care au cīştigat licitaţia organizată, de asemenea, īntr-un mod cīt se poate de legal şi corect. Prin exercitarea dreptului de  a contesta, cei de la Cefin īi prejudiciază īn primul rīnd pe cetăţenii oraşului, care vor fi privaţi īncă o bună bucată de vreme de mijloace de transport īn comun civilizate. Prejudiciile ce decurg din depunerea cotestaţiei sīnt īnsă şi de natură economică, deoarece cīştigătorii sīnt īmpiedicaţi să īşi vīndă marfa. Implicaţiile ar putea fi şi de ordin politic, īntrucīt conducerea primăriei primeşte la rīndul său o grea lovitură de imagine. Pentru că īnnoirea parcului auto al Trans Bus bate pasul pe loc, īn pofida strădaniei primarului Constantin Boşcodeală de a duce la bun sfīrşit acest proiect, ar putea fi de mare folos adversarilor săi politici. Dacă īntre aceştia din urmă şi reprezentanţii firmei Cefin există vreo legătură este greu de spus, dar ceea ce pare suspect īn toată această afacere este data la care a fost depusă contestaţia. Perdanţii licitaţiei, supăraţi că au ratat contractul cu Primăria Buzău, nu au găsit de cuviinţă să conteste rezultatul decīt īn ultima zi a termenului legal, deşi, dacă īntr-adevăr au fost nemulţumiţi, poate că normal ar fi fost să acţioneze de īndată. Nu au făcut-o decīt īn ziua īn care contractul cu BMC se afla pe masă, doar semnăturile părţilor mai lipseau ca să poată intra īn vigoare.

Cefin nu are nici o răspundere
Cefin a reuşit prin această mişcare să dea multă bătaie de cap autorităţilor locale de la Buzău, fără ca īn ceea ce o priveşte firma bucureşteană să aibă de suferit īn vreun fel, căci contestaţia nu produce nici un fel de efecte nedorite şi nu atrage răspunderea părţii care a depus-o dacă este respinsă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Astfel, situaţia s-ar putea repeta şi īn alte cazuri, cīnd cineva doreşte să şicaneze uzīnd de dreptul conferit prin lege.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU