Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2875 > Eveniment Nr. 2875 de sambata, 5 ianuarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Ieftinirea cu 80 la sută a pachetelor turistice

articol de: Florin ZAFIU
Ieftinirea cu 80 la sută a pachetelor turistice
 
Şefii agenţiilor de turism susţin că a sosit perioada īn care preţurile la cazări īn pensiuni sau hoteluri cunosc un trend descendent. Pīnă la finele lunii martie se preconizează ca pachetele de turism, atīt īn ţară cīt şi īn străinătate, să fie cu pīnă la 80 la sută mai ieftine faţă de perioada 1- 31 decembrie.

Scăderi īn trepte
George Dicu, şeful unei agenţii de turism din municipiul Buzău, susţine că deja din data de 1 ianuarie preţurile cazărilor au scăzut cu 40 la sută: "Preţurile de la īnceputul lunii ianuarie au scăzut cu 40 de procente.
De fapt, scăderea reprezintă creşterea de preţ care a avut loc īncepīnd cu data de 1 decembrie. După data de opt ianuarie, preţurile vor scădea īn continuare cu īncă 15 - 20 la sută, pentru că se vor īncheia sărbătorile lunii ianuarie. Ultima scădere se preconizează a fi după īnceputul lunii februarie, atunci cīnd hotelierii vor efectua ultima scădere de preţuri, cu īncă aproximativ zece la sută".
Ca exemple, responsabilii agenţiilor de turism dau atīt cazuri din străinătate, cīt şi din ţară.
Preţul unei cazări la un hotel de patru stele īn Austria, şapte zile de Revelion pentru o persoană, costa 1.043 de euro. După data de 1 ianuarie, acelaşi pachet turistic, incluzīnd numai masa şi programul festiv, a ajuns subit la suma de 500 de euro.

La fel ca īn ţară
Exemple asemănătoare, dar de această dată autohtone, sīnt pensiunile şi hotelurile din Predeal. Cinci nopţi de cazare pentru o persoană īntr-un hotel de patru stele, pe perioada cuprinsă īntre Crăciun şi Revelion, costa 2.470 de lei. După trecerea īn noul an, īn acelaşi hotel oferta a scăzut la jumătate, īnregistrīnd preţul de doar 1.200 de lei. Exemple asemănătoare ne sīnt date de un alt reprezentatnt al unei agenţii de turism din municipiul Buzău, Doru Brătulescu, care subliniază faptul că hotelierii din Elveţia, Cehia, Slovacia şi Germania, cele mai căutate locaţii turistice īn perioada sărbătorilor de iarnă, au scăzut cu pīnă la 20 - 50 de procente.

Tinerii dau iama după sărbători
Tinerii sīnt printre primele persoane care se īnscriu pe listele de achiziţionare a unui pachet turistic la un hotel sau la o pensiune din ţară, după ce sărbătorile au luat sfīrşit. Atīt Doru Brătulescu, cīt şi George Dicu, reprezentanţi ai unor agenţii de profil turistic din municipiu Buzău, spun că cele mai multe persoane care īşi petrec Crăciunul sau Revelionul īn hoteluri sau pensiuni sīnt de obicei oameni de afaceri care dispun de sumele necesare de bani. După data de 1 ianuarie, atunci cīnd preţurile cazărilor scad simţitor, tinerii īnlocuiesc clientela, cei mai mulţi dorind să-şi petreacă cīteva zile pe pīrtiile de la munte.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU