Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2858 > Eveniment Nr. 2858 de vineri, 7 decembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Alo, provincia?

de RADU TUDOR
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Managerul Spitalului Judeţean a demisionat

articol de: Corina RĂCHIŢEANU
Managerul Spitalului Judeţean a demisionat
 
Managerul Mihai Tache a avut ieri o tentativă de a-şi da demisia, din cauza unor dispute cu directorul medical al unităţii spitaliceşti, dr. Adriana Negoiţă. Surpriză, īnsă. Medicul Celine Toader, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, a refuzat să accepte decizia şi a rupt hīrtia cu pricina. Mărul discordiei pare să fi fost directorul financiar-contabil, Gabriela Neagu, care colaborează foarte bine cu dr. Tache, dar ale cărei decizii sīnt contestate de mai toţi angajaţii spitalului.  

Uite demisia, nu e demisia
Ieri după-amiază, managerul Spitalului Judeţean, medicul Mihai Tache, a purtat o discuţie aprinsă cu directorul medical, cardiologul Adriana Negoiţă, īn urma căreia dr. Tache şi-a īnaintat demisia Autorităţii de Sănătate Publică. Discuţia dintre cei doi a avut ca subiect deciziile total nepotrivite pe care obişnuieşte să le ia Gabriela Neagu, directorul financiar-contabil, cunoscută pentru colaborarea fructuoasă cu dr. Tache şi pentru comportamentul agresiv faţă de angajaţi. Managerul şi-a depus demisia la numai cīteva minute după discuţia purtată cu dr. Negoiţă. Īntr-un final, hīrtia prin care īşi anunţa demisia a ajuns la dr. Celine Toader, directorul A.S.P., care nu a vrut nici īn ruptul capului să o accepte. Dr. Toader a luat imediat legătura cu managerul şi a rupt hīrtia, convinsă că medicul īşi va schimba hotărīrea. Īntr-adevăr, īn urma discuţiilor purtate, dr. Tache s-a răzgīndit şi a acceptat să mai rămīnă īn fruntea spitalului.

Managerul Tache nu comentează demisia
Contactat ieri de reporterii Şansa, managerul Tache nu a vrut să comenteze īn nici un fel nici motivul care l-a determinat să formuleze demisia. Mai mult, īn stilul care īl caracterizează, s-a arătat deranjat de īntrebarea reporterilor şi i-a dat afară din birou. "Nu v-a chemat nimeni, nu am de ce să mă justific īn faţa voastră", a replicat nervos dr. Tache. Īn schimb, dr. Toader ne-a primit cu amabilitate şi a acceptat să explice ce s-a īntīmplat. "Dr. Tache a făcut multe pentru Spitalul Judeţean şi nu accept o demisie formulată sub un impuls de moment. Drept dovadă, am rupt hīrtia şi īi voi convoca pe dr. Negoiţă şi pe manager la o discuţie, pentru a lămuri problema". Contactată telefonic, dr. Negoiţă a explicat că disputele cu dr. Tache datează de mai mult timp şi că vor continua, cīt timp Gabriela Neagu nu se abţine de la decizii nepotrivite: "nu vreau să comentez ce s-a īntīmplat. Vreau doar să spun că eu vreau ca spitalul să meargă bine, lucru care nu se poate īntīmpla dacă nu există colaborare şi comportament civilizat".

 

COMENTARII

gica contra:
Verificati si veti constata
Dr. Negoita este 3 ani director medical - dar nu a facut nimic, cu exceptia la prea multe plimbari pe la congrese peste granita - daca le-ar fi facut din salariu ar fi fost falita (circa 15 congrese peste granita). Dar fiindca nu e falita rezulta ca a fost finantata de firmele de medicamente - lucru interzis de lege.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU