Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2835 > Eveniment Nr. 2835 de sambata, 10 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 15

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Se īntīmplă la Rīmnicu Sărat


Bolnavii psihici, bumbăciţi de supraveghetori

O tīnără care trăieşte īn centrul de integrare prin terapie ocupaţională īşi acuză unul dintre pedagogi că a stīlcit-o din bătaie

Bolnavii psihici, bumbăciţi de supraveghetori
 
Scandal la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Rīmnicu Sărat. O tīnără care tră­ieş­te īn Centru īşi acuză unul dintre pedagogi că ar fi bătut-o. Fata povesteşte că angajatul Centrului, care a agresat-o, a fost pe punctul de a-i scoate ochii. Conducerea unităţii a aflat de la reporterii Focus Fm despre acest incident şi dă asigurări că va lua măsuri īmpotriva angaja tului acuzat īn cazul īn care ancheta īl va arăta drept responsabil de faptele relatate de tīnără.

Faţa zdrelită
Fata, īn vīrstă de 24 de ani, ­s-a prezentat ieri după-amiază la sediul cotidianului Şansa Buzoiană şi a reclamat faptul că unul dintre pedagogi a lovit-o cu un băţ, cu o zi īnainte.  Tīnăra pre-zintă leziuni grave la nivelul feţei. Fata a venit īnsoţită de o colegă din Centru, care, de asemenea, susţine că instructorii educaţio-nali au agresat-o īn aceeaşi zi. Ieri dimineaţă s-a luat legătura cu responsabilii Centrului. Asistentul social Nicoleta Dragomir a recunoscut faptul că, īntr-adevăr, pe fondul unui scandal apărut īntre beneficiari, pedagogul Monica Ionel a intervenit să-i despartă şi, neputīnd face faţă situaţiei, a lovit una dintre fete, cu un băţ. Aceeaşi sursă a mai declarat că pedagogul a vrut de fapt să lovească cu băţul altă parte a corpului, dar la o mişcare bruscă a asistatei, instructorul a nimerit-o exact peste faţă, producīndu-i o rană īn dreptul ochilor. Directorul Centrului, Luminiţa Drăgan, a aflat abia ieri dimineaţă, de la jurnalişti, de incident pentru că, īn aceste zile, a fost plecată din localitate pentru rezolvarea unor probleme legate de unitate. Responsabilii Centrului de Intregrare prin Terapie Ocupaţională din Rīmnicu Sărat spun că se vor īntīlni īntr-o şedinţă zilele acestea şi vor stabili măsurile administrative ce se vor lua īn cazul pedagogului acuzat că a agresat-o pe tīnără. Condu-cerea se scuză spunīnd că instructorul este doar de un an īn sistem şi trebuie să se acomodeze cu stilul de lucru care se impune īntr-o astfel de unitate. De asemenea, responsabilii unităţii au mai subliniat faptul că munca cu cei peste 100 de beneficiari este foarte grea, toţi avīnd tulburări psihice grave, ca şi tīnăra agresată īn urmă cu două zile. Fata are un retard psihic sever. Bogdan Cocor, purtătorul de cuvīnt al Consiliului Judeţean Buzău, spune că după confirmarea de către organele de Poliţie a faptelor incriminate vor urma măsurile administrative legale: "Ne interesează păstrarea legalităţii īn instituţia respectivă. Este inacceptabil ce s-a īntīmplat şi dacă se dovedeşte că faptele s-au petrecut īntocmai, vom lua măsurile legale ce se impun".

Grave probleme de sănătate mintală
Despre cealaltă tīnără care susţine că a fost lovită de pedagogi, directorul unităţii spune că are, de asemenea, grave  probleme de sănătate mintală. Īn momentul izbucnirii scandalului īntre colege, fata şi-a amintit de nemulţumirile ei şi a avut o criză de nervi, aducīnd injurii instructorilor. Cadrele sanitare au fost nevoite să intervină pentru a o linişti.

Incidentul nu este unul singular
Īn urmă cu mai bine de doi ani, alţi tineri din cadrul Centrului de Intregrare prin Terapie Ocupaţională din Rīmnicu Sărat au făcut plīngere la Poliţie referitor la faptul că fostul director al unităţii, Gheorghe Nicuşor, i-a agresat verbal şi i-a ameninţat īn mai multe rīnduri.
Loredana BĂLAN
Teodor MELINTE

 

COMENTARII

veronica miclea:
eroooare
d-lor reporteri stiti ce inseamna termenul DE RETARD PSIHIC SAU DEZABILITATE MENTALA?AM O PROPUNERE PT VOI DE CE NU VENITI SA LUCRATI CU EI ANDECOVER CAM O SAPTAMANA NU MAI MULT SI AT UNCI SA VA VECEM,MAI PRECIS CRED CA O SA NE RUGATI BSA VA FACEM INTERNARE LA SAPOCA.
Tudor Ana Cristina:
bolnavi psihici?
Am citit acest articol...si sincer ma amuz copios!Cred ca nici macar nu aveti habar ce inseamna retardul,sau gradele acestuia!Intrati pe google ,dragii mei,si cautati...Ve-ti descoperi ca acestia nu au discernamant,sunt imprevizibili,se automutileaza,au halucinatii...etc.Ma minunez cum puteti folosi intr-un asemenea articol cuvinte precum "bumbacita" , "zdrelita" , "stalcita",exact cuvinte stradale,folosite de persoane inculte!Domnilor...am o intrebare!Va numiti reporteri?Ma scuzati ,dar,nici nu-mi dau seama cate clase aveti!Cred ca doua mai multe ca trenul!Cautati senzationalul?...Ei bine nu este!Si stiti de ce?Pentru ca nu aveti habar ce inseamna sa fii bolnav psihic!Eu am caz in familie...si va asigur ca viata e foarte grea alaturi de opersoana cu retard psihic sever ,cu tulburari de comportament(diagnosticul exact).Eu una ii apreciez pe acei oameni care lucreaza acolo,in acel mediu!Noi suntem opt persoane in casa,si nu reusim de multe ori sa-l calmam pe Marius al nostru.Ganditi de zece ori ,inainte sa scrieti asemenea articole de doi bani...cica senzationale!Asta e viata si trebuie sa o luam ca atare!...nu sa o facem mai urata decat este!!!!!!!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU