Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2818 > Eveniment Nr. 2818 de luni, 22 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 13

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Demarează campania de vaccinare antigripală

articol de: (C.R.)
Demarează campania de vaccinare antigripală
 
Autoritatea de Sănătate Publică iniţiază astăzi campania de vaccinare antigripală. 19 mii de doze au fost deja achiziţionate de la Ministerul Sănătăţii şi vor fi distribuite medicilor de fa-
milie. Campania de vaccinare antigripală gratuită se adresează anumitor grupe de persoane cum sīnt copiii cu astm, boli cronice pulmonare sau cardiace, copiilor care au necesitat internare īn ultimul an din cauza unor boli metabolice cronice (diabet zaharat, boli renale, hemoglobinopatii), copiilor suspuşi terapiei īndelungate cu aspirină, persoanelor infectate cu HIV şi adulţilor cu afecţiuni cronice pulmonare sau vasculare. Alte două tranşe de vaccinuri vor ajunge la Buzău īn perioadele 29 octombrie - 2 noiembrie şi 15 - 23 noiembrie.

Au fost semnalate primele cazuri

 Maria Stanciu, asistentul-şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, spune că deja au fost semnalate primele cazuri de afecţiuni respiratorii, mai ales viroze, răspīndite cu preponderenţă īn rīndul copiilor de vīrstă mică. "Campania de vaccinare antigripală este binevenită, pentru că afecţiunile respiratorii şi-au făcut deja apariţia. Sīntem īncrezători īn eficienţa vaccinului şi sperăm ca numărul cazurilor să nu fie foarte mare". Medicul Celine Toader, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, spune că medicii de familie sīnt obli­gaţi să vaccineze toţi pacienţii cu grad de risc, pentru evitarea complicaţiilor. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU