Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2808 > Eveniment Nr. 2808 de miercuri, 10 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 11

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Buticarii din Dorobanţi nu se tem de borfaşi

articol de: Laurenţiu MARINOV
Buticarii din Dorobanţi nu se tem de borfaşi
 
Poliţiştii s-au străduit să īi convingă pe buticarii din Piaţa Dorobanţi să īşi asigure prăvăliile īmpotriva hoţilor, īnsă puţini şi-au făcut timp ca să le asculte argumentele. Īn cadrul acţiunilor programate cu ocazia "Săptămīnii prevenirii criminalităţii", ieri, īn ziua dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, s-a desfăşurat o īntīlnire a poliţiştilor cu proprietarii de magazine din zonă prin care poliţiştii au vrut să atragă atenţia asupra spargerilor care au loc frecvent īn zonă şi instruirea acestora īn legătură cu legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.
Iniţiativa nu a avut īnsă cine ştie ce ecou printre administratorii societăţilor comerciale care au fost invitaţi. Deşi piaţa este īnţesată de tot felul de spaţii comerciale, şi multe dintre acestea au fost călcate de hoţi, mai puţin de zece comercianţi au fost prezenţi la īntīlnire. De un interes şi mai mic s-au bucurat reprezentanţii firmelor ce comercializează sisteme de alarmă, care le-au explicat celor prezenţi cum se pot pune la adăpost cu ajutorul tehnicii.

Preferă tot grilajele
Buticarii, īn majoritate proprietari de spaţii ce nu depăşesc 4-5 metri pătraţi cu grilaje montate la geamuri, nu văd de ce ar da banii pe sisteme complicate de supra­veghere cīnd problemele lor sīnt altele: "Un sistem de alarmă ar fi binevenit, dar īn timpul zilei nu īşi are rostul. Tot noi trebuie să fim cu ochii īn patru",   a declarat la finalul īntīlnirii Liliana Stoica, administratorul unui magazin din Piaţa Dorobanţi. Despre interesul stīrnit de iniţiativa privind montarea sistemelor de alarmă, Poliţia are o altă explicaţie: "Aşteptam ca interesul din partea administratorilor societăţilor comerciale să fie mult mai mare. Practic, īnţeleg că preferă să suporte consecinţele spargerilor... sau poate că unii deja s-au dus la magazinele specializate pentru a-şi achiziţiona un astfel de sistem," este de părere comisarul-şef Marian Şerbulea, organizatorul īntīlnirii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU