Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2790 > Eveniment Nr. 2790 de miercuri, 19 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 8

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Garda de Mediu, chemată īn Justiţie

articol de: Loredana BĂLAN
Garda de Mediu, chemată īn Justiţie
 
Administratorul unei fer­me zootehnice din comuna Podgoria crede că reprezentanţii Gărzii de Mediu l-au sancţionat pe nedrept, ţinīnd cont mai mult de factorul politic decīt de neregulile constatate pe teren. Ferma pe care o deţine a fost sancţionată cu suma de 50 de mii de lei, pentru depozitarea defectuoasă a deşeurilor. Considerīnd nejustificată măsura comisarilor de la Mediu, administratorul fermei Das Agro, Miron Dascălu, a făcut plīngere la Judecătoria Rīmnicu Sărat īmpotriva instituţiei. Conducerea Gărzii de Mediu spune, īnsă, că nu a făcut altceva decīt să sancţioneze neregulile constatate pe teren.

Utilaje agricole

La īnceputul lunii īn curs, angajaţii fermei zootehnice din Podgoria au primit vizita Gărzii de Mediu, descindere finalizată cu o amendă īn valoare de 50 de mii de lei, maximul sancţiunii prevăzute de lege. Sancţiunea a fost acordată  pentru nerespectarea normelor de depo­zitare a deşeurilor existente īn incinta fermei. Administratorul Miron Dascălu susţine că, de fapt, ceea ce Garda de Mediu a considerat a fi deşeuri sīnt utilajele şi materialele lemnoase cu care se lucrează la fermă. Mai mult decīt atīt, agentul economic spu­ne că nu īnţelege cum s-a aplicat amenda pentru că suprafaţa de teren pe care se află utilajele considerate deşeuri nu este terenul societăţii ci este proprietatea lui personală: "Fierul care a fost găsit īn curte sīnt utilaje agricole, care nu sīnt noi, sīnt destul de vechi, dar func­ţio­nale, se lucrează cu ele: plug, tractor, disc, semănătoare şi altele, iar deşeu­rile de lemn sīnt de fapt resturi lemnoase, folosite ca materiale auxili­are īn cadrul procesului de construcţie, pen­tru gard. Sīntem īn faza īn care mai construim şi altceva. Ele nu sīnt depozitate pe suprafaţa societăţii ferma Das Agro, sīnt depozitate pe suprafaţa terenului, proprietate Miron Dascălu", a precizat administratorul Miron Dascălu. Miron Dascălu crede că atīt contro­lul celor de la Mediu, dar şi valoarea maximă a sancţiunii acordate au o mare tentă politică. Investitorul este consul­tant pe teme agricole, deşi nu face parte dintr-o formaţiune politică şi spune că mai colaborează, la nivel naţional, pe teme agricole cu reprezenatnţii Partidului Democrat.

Disconfort

Conducerea Gărzii de Mediu Bu­zău a declarat că la baza controlului rea­lizat, la īnceputul lunii, la ferma din Podgoria, a stat reclamaţia unor localnici şi a unui agent economic. Sesizarea făcea referire la disconfortul creat prin īmprăştierea unor dejecţii animaliere pe terenurile din apro­piere. La rīndul lor, cei de la Mediu spun că administratorul fermei a īncercat să īi intimideze, folosindu-se de un partid politic de pe plan local: " Īn urma controlului efectuat de către comisarii Gărzii de Mediu, s-a constatat că, īntr-adevăr, societatea īmprăştia dejecţiile fără să aibă voie pe terenurile agricole şi  nu avea nici un contract de īnchiriere şi nici proprietarii nu ştiau. Īn curtea acestei societăţi s-au  găsit deşeuri īmprăştiate, depozitate ne­se­lectiv. Administratorul nu a vrut să se prezinte la fermă şi ne-a spus să īi lăsăm invitaţia la biroul deputatului PD, au īncercat şi o intimidare", a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim. Ferma din Podgoria funcţionează de la īnceputul anului şi se ocupă de creşterea porcilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU