Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2782 > Eveniment Nr. 2782 de luni, 10 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 7

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Un buticar īncurcă lucrări de infrastructură de sute de miliarde

articol de: Doru GHEORGHIADE
Un buticar īncurcă lucrări de infrastructură de sute de miliarde
 
Īn īntreg judeţul, dar mai ales īn zona Rīmnicului se petrece un fenomen ciudat. O firmă specializată īn lucrări cu amănuntul şi activităţi de alimentaţie publică a contestat  licitaţiile pentru infrastructură īn patru comune. La mijloc sīnt afaceri de sute de miliarde de lei la care rīvnesc fel de fel de şmecheri care, dacă nu pot ajunge să se lipească la lucruri serioase cu bani publici, măcar īi īncurcă pe alţii. De ce să-i īncurce? Aici situaţia comportă mai multe discuţii. Creşterea economică īnregistrată la nivel naţional a creat posibilitatea guvernului să vireze către comunităţile locale sume de bani  onorabile destinate īntreţinerii ori continuării unor lucrări de infrastructură, precum alimentarea cu apă, poduri, drumuri, canalizări ori staţii de epurare. S-au găsit īnsă o serie de băieţi deştepţi care īncearcă să prindă şi ei ceva din "caşcavalul" pus la dispoziţie de guvern, chit că n-au avut īn viaţa lor tangenţe cu ingineria ori construcţiile, ci cel mult s-au specializat īn vīn­zări en-gros de arpacaş sau au diplomă de ospătar-bucătar.

Un exemplu
Un astfel de şmecher este rīmniceanul Bogdan Gheorghe, patron al firmei GEDA COM S.R.L. din Rīmnicu Sărat. Domnul Bogdan este comerciant, iar firma sa are obiect de activitate "vīnzări de mărfuri diverse", predominant cele alimentare, băuturi şi tutun, īn general produse de băcănie, după cum arată facsimilul alăturat. Patronul GEDA COM S.R.L. nu pare să aibă o problemă cu obiectul de activitate al firmei. Cu siguranţă că un om care poate să vīndă seminţe ambalate şi orez preambalat e īn măsură să contrazică īn poduri ori aducţiuni de apă. Numai voinţă să fie, iar īn cazul lui Bogdan Gheorghe voinţa e atīt de mare, īncīt nu mai contează putinţa. Mer­gīnd pe această gīndire, fir­ma GEDA COM S.R.L. a contestat licitaţiile ori doar caietele de sarcini īn patru comune din zona Rīmnicului şi anume Valea Rīmnicului, Podgoria, Vīlcele şi Ghergheasa. Contestaţiile ajung, aşa cum prevede legea, la Bucureşti pe adresa Consiliului Naţional pentru Contestaţii, singura instituţie care are drept să soluţioneze astfel de litigii.

Zeci de mii de contestaţii, luni de aşteptare
Īn mod evident, la Consiliul Naţional pentru Contestaţii sīnt zeci de mii de speţe, aşa īncīt timpul legal de 30 de zile pentru studiere, rezolvare şi emiterea unui răspuns oficial nu poate fi fizic respectat. Aşa se face că rezolvarea unei contestaţii poate ajunge să dureze cīteva luni bune, cu toate telefoanele şi presiunile făcute din teritoriu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU