Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2780 > Eveniment Nr. 2780 de vineri, 7 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 6

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Afacerea Mitsubishi se repetă?


BMC-ul care consumăcīt un tanc

articol de: (F.Z.)
BMC-ul care consumăcīt un tanc
 
Īn urmă cu un an s-a reuşit achiziţionarea a zece autobuze BMC, după ce semnarea contractelor s-a tărăgănat aproape un an şi, mai ales, după ce a fost schimbat din funcţie directorul economic al Trans - Bus, care a refuzat să semneze nişte documente care nu prea erau īn regulă.Īn sfīrşit, chir dacă cele zece autobuze portocalii consumă cīt un tanc şi vara asta īn ele s-a făcut saună, oricum, putem afirma că sīnt excelente īn comparaţie cu sicriele pe roţi al căror termen de casare a trecut din mileniul trecut.

Altă licitaţie, alte contestaţii
Miercuri a avut loc o nouă licitaţie prin care se spera achiziţionarea a 20 de autobuze pentru transportul urban de călători din municipiul Buzău. După deschiderea plicurilor cu oferte, mare a fost supărarea pentru toţi participanţii. Licitatorii nemulţumiţi au făcut contestaţie, iar edilii, şi mai nemulţumiţi, pentru că, iarăşi, au promis īn van. Viceprimarul Constantin Ionescu susţine  "pentru ca unele firme să se retragă de la licitaţie, Maz din Ucraina şi BMC au contestat diferite cerinţe care le-am impus." Cea mai vehementă a fost societatea ucraineană, care a deplīns faptul că le-au fost impuse ca autobuzele să deţină ABS, le-au fost cerute minim trei contracte īncheiate pe teritoriul Romāniei sau că le-au fost solicitat să efectueze testul de consum al combustibilului cu o firmă specializată. Contestaţiile au fost date spre soluţionare Consiliului Naţional pentru Contesta­ţii, iar īn termen de 30 de zile urmează a se da un rezultat. Primarul Constantin Boşcodeală declară că "la sfīrşitul lunii octombrie autobuzele trebuiau să fie pe traseu, īnsă, aşa, cred că termenul se va prelungi pīnă īn 2008".

Īncă se mai plăteşte īn "Afacerea Mitsubishi"
Fostul consilier municipal Petre Burada a fost obligat de Curtea Supremă de Justiţie să returneze municipiului Buzău 1,4 miliarde lei, alături de alte trei persoane implicate īn licitaţia organizată īn 2002 de "Trans-Bus" pentru extinderea parcului auto, licitaţie soldată cu prejudicierea bugetului local. Hotărīrea definitivă şi irevocabilă a fost emisă de instanţa supremă la sfīrşitul lunii august şi pune capăt unui lung şir de procese, care durează de aproape cinci ani. Artizanul "Afacerii Mitsubishi" este fără īndoială Petre Burada, cel care a şi prezidat comisia constituită īn 2002 la nivelul "TransBus" pentru selecţia de oferte. Ceilalţi vinovaţi găsiţi de instanţă plătesc acum din cauza propriei lor naivităţi. Cu girul consilierilor locali, īn care au avut toată īncrederea, fostul director al societăţii, Dumitru Balica, contabilul-şef Jean Şerbănoiu şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Mivu, au acceptat cu ochii īnchişi toate condiţiile afacerii puse la punct de Petre Burada.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU