Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2769 > Eveniment Nr. 2769 de sambata, 25 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Scandal monstru

articol de: Corina RĂCHIŢEANU
Scandal monstru
 
Joi, la Spitalul Judeţean, a avut loc concursul de ocupare a patru funcţii de director: medical, financiarcontabil, de īngrijiri medicale şi de resurse umane. Īn urma concursului, echipa managerială a rămas aceeaşi, cīştigători fiind chiar foştii şi actualii directori. Dar cum nu putea decurge totul īn cele mai bune condiţii, rezultatul a fost contestat, cel puţin īn ceea ce priveşte postul de director financiar-contabil. Func­ţia a fost rīvnită de Gabriela Neagu, fostă şi actuală directoare şi de economistul Constantin Baciu, care s-a declarat profund nemulţumit. Economistul a fost respins īn urma testului grilă, după ce a răspuns greşit la 10 īntrebări din 50. Baciu spune că este vorba de "mīnării po­litice" şi contracandidata sa ar fi fost susţinută din afară.

Echipa managerială a rămas aceeaşi
Concursul care a avut loc joi a īnceput la primele ore ale dimineţii şi s-a terminat către miezul nopţii, timp īn care comisia de examinare s-a străduit să aleagă cei mai buni candidaţi. Postul de director de īngrijiri medicale a revenit chiar fostei ocupante, Gela Tomescu. Iniţial, postul a fost rīvnit şi de Tamara Baciu, fostă directoare de īngrijire, dar care a ales să nu se prezinte la examenul de joi. Directorul medical Adriana Negoiţă s-a luptat pentru funcţie cu medicii Victor Ioniţă şi Laurenţiu Neagu, care au pierdut la diferenţe mici de punctaj. La depunerea dosarelor, şi-a anunţat prezenţa şi medicul Stanciu Paraschiv, fost director al spitalului, dar s-a retras, din motive politice. Pentru ca echipa veche să fie completă, postul de di­rector de resurse umane a fost cīştigat de Anjelica Saba.

Membrii comisiei, "papagali" şi "incompetenţi"
Pentru funcţia de director financiar-contabil şi-au dat concur­sul Constantin Baciu şi Gabriela Neagu, postul fiind cīştigat de cea care a condus şi pī­nă acum. Numai că rezultatul l-a nemulţumit total pe contracandidatul Baciu, care a depus imediat contestaţie. Bărbatul a īmprăştiat acuze īn stīnga şi-n dreapta, insultīndu-i pe membrii comisiei de examinare, pe care i-a numit "incompetenţi" şi "papagali". Baciu s-a arătat deranjat şi de faptul că nu i-a fost verificată contestaţia īn prezenţa lui şi crede că examenul a avut un singur scop şi anume chiar descalificarea lui. Economistul a mai vorbit şi de modul deficitar īn care se face aprovizionarea cu hrană şi medicamente, aruncīnd săgeţi directe către Gabriela Neagu.

Post cīştigat cu sponsorizări şi sprijin politic
Constantin Baciu speră să i se facă dreptate, chiar dacă nu a avut succes la contestaţie. "Poate vor exista organisme care īmi vor da dreptate, dar pīnă atunci sper să ne putem debarasa de indicaţii şi sponsorizări venite din afară. Mă gīndesc dacă voi acţiona sau nu īn instanţă rezultatul concursului. Din nefericire, imaginea mea a fost terfelită de persoane certate cu legea. Trebuie să spun că fondurile provenite de la Guvernul Flandrei de Est au fost pur şi simplu mīncate de Gabriela Nea­gu, prin intermediul firmei soţului său. Această doamnă e susţinută de partide politice şi de sponsorizări. Este fina de cununie a lui Ion Mărunţiş, patronul de la Comfortuna, care, īn continuare, aduce alimente la spital. Criza pīinii de la īnceputul lunii mai i se datorează īn īntregime doamnei Neagu, prin modul deficitar īn care a organizat licitaţiile. Atunci, gestionarii au primit ordine să nu mai primească pīine, pentru că au expirat contractele. Spitalul face mīncare slabă calitativ, din cauza proastei aprovizionări. Mai mult, cum e posibil ca o asistentă cu o vechime de 25 de ani să nu-şi primească salariul corespunzător?", ne-a declarat Constantin Baciu.

 

COMENTARII

magnifico11:
rusine sa va fie!!!
Romania anul 2007...presa = a 4-a putere in stat...Desteapta-te romane...desteapta-te cetateana Corina RĂCHIŢEANU...in locul acestiu articol "bomba" despre cum acelasi actor Constantin Baciu a fost iar si iar declarat respins la a "n"-a incercare de a acede intr-o functie de conducere a Spitalului Judetean Buzau...ai fi putu scrie despre lucrarile de modernizare a sistemului de iluminare in parcul Crang...nu te-ai saturat sa inspirati respiratia cu miros de canal a domnului Baciu??nu te-ai saturat sa stai de vorba cu oameni decalarati labil psihic cu acte in regula??de ce iti place oare sa taratzi prin noroi oameni competenti si responsabili? dreptul la replica a tuturor celor acuzati unde este?...crezi oare ca vei castiga premiul Pulitzer cu astfel de articole? bine ar fi in numarul urmator sa vedem si noi...cei intoxicati cu articole bazate pe ideile unui incompetent...dreptul la replica al celor invinuiti...RUSINE!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU