Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2769 > Eveniment Nr. 2769 de sambata, 25 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Marketul din aleea castanilor i-a īntărītat pe vecini

articol de: Iulian GAVRILUŢĂ
Marketul din aleea castanilor i-a īntărītat pe vecini
 
A devenit o modă īn oraş să se construiască īn diferite locaţii, cu acte īn regulă, dar sfidīnd bunul simţ. Multe din edificiile din jurul blo­curilor s-au ridicat īn "capul" vecinilor din bloc, creīnd adevărate bīlciuri şi certuri interminabile. Un astfel de local este şi pe Aleea Castanilor, care afec­tează serios blocul 4 din vecinătate şi isterizează pīnă la paroxism locatarii. Sesizările cetăţenilor au īnceput să vină īncă din 2003, cīnd locatarii blocului nr. 4 s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu li s-a cerut acordul pentru ridicarea construcţiei. Cu toate că cei care au emis autorizaţiile de construcţie vorbesc despre legalitatea amplasamentului, la o primă vedere se poate lesne observa cum structura de rezistenţă a blocului este afectată, iar gemurile locatarilor sīnt astupate. Indignarea este cu atīt mai mare din cauza faptului că locatarii de pe partea construcţiei au pereţii plini de igrasie, făcută de apa ce se scurgea de pe acoperiş direct pe peretele blocului. Īn acest fel, riscul īmbolnăvirii celor ce locuiesc īn apartamentele afectate a crescut simţitor.

Destinaţie ambiguă
Potrivit legislaţiei īn vigoare, pe Aleea Castanilor, īn vecinătatea blocului nr.4, nu se puteau construi fără acordul vecinilor decīt spaţii destinate birourilor. Ceea ce uimeşte este faptul că la ora actuală s-a īnceput construcţia la etajul amplasamentului iniţial, pentru un fast-food (cred nemulţumiţii) şi nu pentru birouri. Un grup de locatari ai blocului, īn frunte cu preşedintele de asociaţie Ioan Mihalcea, au adresat memorii la toate instituţiile care ar trebui să ve­-gheze la respectarea drepturilor cetăţeneşti, dar pīnă acum numai Primăria Buzău a răspuns, īn sensul că nu s-a emis nici o autorizaţie de extindere a spaţiului comercial existent. Cu toate că nu au autorizaţie de extindere, patronul Roxana Com S.R.L. s-a apucat de treabă, bubuind īn capul locatarilor cīt e ziua de mare. Ultima inspecţie din partea Inspectoratului Judeţean īn Construcţii Buzău (aprilie 2006) s-a soldat cu o şi mai mare "ameţeală" a locatarilor din bloc. Actul de constatare īntocmit de inspectorii din cadrul I.J.C. arată mai multe nereguli privind actele de proprietate ale patronului firmei, pro­-bleme cu suprafaţa construită, lipsa acordului cu vecinii, īncălcarea proprietăţii comune, etc. Dar cu toate acestea, prin Adresa nr.1371, Asociaţia de proprietari P.T.29/1 Bălcescu, I.J.C. precizează că īn urma controalelor efectuate totul este īn regulă. Īnţelege cine vrea ce poate.

Curent cu apă
Din cauza scurgerilor repetate de apă de pe acoperişul construcţiei, subsolul blocului nr.4 s-a umplut cu apă, punīnd īn real pericol rezistenţa construcţiei. Chiar cu apa de la subsol, prin nu se ştie ce aprobări ciudate este spartă fundaţia blocului şi cablată la instalaţie de energie electrică construcţia cu pricina. Şi īn acest aspect, la petiţia Asociaţiei de locatari a blocului, Electrica S.A. tace, motiv pentru care asociaţia īi va acţiona īn justiţie. Pīnă cīnd lucrurile se vor lămuri, locatarii rămīn cu petiţiile, cu bubuielile īn cap ale tīrnăcoapelor lucrătorilor, cu apa din beciul blocului şi cu igrasia pe perete. Īn acest sens, Daniela Diaconescu, inspector-şef la Inspecto­ra­tul Judeţean īn Construcţii, a declarat: "Cunoaştem cazul şi reclamaţiile sīnt īn studiu, cu toate că S.C.Roxana SRL are toate aprobările necesare".

 

COMENTARII

Casandra:
Ce aprobari poate sa aiba?
Ce aprobari poate sa aiba? trebuiau sa construiasca la o distanta de 3,00m si atunci era ok-adica conf regulilor de constructie!?ori la distanta mai mica se poate construi cu aprobarea vecinilor ori ce aprobare cand era vorba de bloc??
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU