Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2766 > Eveniment Nr. 2766 de miercuri, 22 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Consilierul Laurenţiu Dobrică explică de ce vrea să defrişeze pădurea de līngă Vamă

Consilierul Laurenţiu Dobrică explică de ce vrea să defrişeze pădurea de līngă Vamă
 
Consilierul judeţean Dumitru "Laurenţiu" Dobrică a ieşit, ieri, īn faţa presei pentru a aduce argumentele pentru care a apelat īn Justiţie spre a putea defrişa 30 de hectare de teren şi pentru care Agenţia de Protecţie a Mediului nu i-a acordat autorizaţie. Laurenţiu Dobrică, deţinătorul terenului prin intermediul fratelui său Cătălin, declară că directorul A.P.M., Mihai Liviu Tincu, nu i-a semnat avizul de mediu din rea-credinţă şi, īn plus, cu īncălcarea flagrantă a legii. Dobrică a spus īn conferinţa de presă de ieri, că, de la bun īnceput, A.P.M. a īncălcat legea pentru că a depăşit terme­nul legal de răspuns la cererea de avizare care este de 30 de zile, răspuns care nu a venit nici după 45 de zile.

Aprobare tacită
Īn acest caz, Dobrică spune că ar fi putut să considere că i s-a aprobat cererea īn mod tacit aşa numita aprobare tacită, īn termeni juridici dar a preferat să se adreseze justiţiei pentru lămurirea problemei. Īn acelaşi context, consilierul Dobrică afirmă că zona pe care doreşte să o defrişeze, pentru a face loc unui depozit de materiale sanitare, nu se află īn programul european de protecţie a siturilor de importanţă comunitară "Natura 2000", īntrucīt zonele de luncă lipsesc din Ordonanţa de Urgenţă Nr. 57/29 iunie 2007, ultimul act normativ īn domeniu, care abrogă o altă listă a siturilor de acest tip, prezentă īn O.U.G. 236/2000. Acest din urmă punct de vedere al lui Laurenţiu Dobrică nu a fost confirmat oficial, redacţia noastră asteptīnd reacţia autorităţilor centrale din Mi-nisterul Mediului, pe tema cu pri-cina. Dincolo de toate acestea, nu putem trece cu vederea nesiguranţa şi lipsa de profesionalism a celor de la A.P.M. Buzău, care au acţionat cu stīngăcie şi tardiv, mai īntīi īn chestiunea acordului tacit şi apoi prin necunoaşterea tuturor actelor normative īn vigoare.
(D.G., A.L.)

 

COMENTARII

catalin:
bravo dobrica
taie dobrica tata, taie tot , taie padurea, arbustii, copaceii...tot....imbogateste-te, da-i din banii pe teren si lui ion vasile si fiicei sale, ca sunt vecini de teren cu tine la vama acolo!! de fapt ion vasile e vecin cu toata lumea la terenuri ca nici el nu mai stie cite are...bravo dobrica, bravo ion vasile, oare oamenii ce au votat in 2004 PSD citesc aceste articole? ma intreb cum s-or fi simtind, ce or fi gindind ei cind citesc asa ceva....ce o fi in mintea lor...???? cred ca tarita!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU