Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2766 > Eveniment Nr. 2766 de miercuri, 22 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Īncă o ilegalitate adăugată celor care au dus la ridicarea schelelor de pe B-dul Unirii


Construcţiile de līngă Catedrală, mai mari decīt īn proiect

articol de: Doru GHEORGHIADE
Disputa juridică pentru continuarea lucrărilor la schelele metalice de līngă Catedrala Sfīntul Sava s-a mutat, ieri, din sălile Tribunalului īn sediul Inspectoratului de Stat pentru Construcţii Buzău. Reprezentanţii Mobil Line S.R.L. s-au prezentat, ieri, la sediul Inspectoratului, unde au depus o serie de acte, care, īnsă, potrivit unor surse cu pregătire juridică, nu le dau dreptul să continue lucrările. De cealaltă parte, cei care reprezintă parohia Sfīntul Sava au īnaintat un act pe adresa I.S.C. Buzău, prin care arată că ansamblul construit acum nici măcar nu respectă proiectul pentru care s-a emis autorizaţie de construire.

Discuţii īndelungi
Deşi s-a pus de multe ori problema ca proprietarul Mobil Line S.R.L. să renunţe la continuarea lucrărilor, evoluţia din ultimele zile a scandalului arată că Daniel Creţu nu s-a īnţeles cu autorităţile. De-a lungul timpului s-a făcut vorbire despre posibilitatea primirii unor terenuri īn concesiune, īn alte zone ale oraşului, cu condiţia demolării scheletelor, dar negocierile au eşuat. Cel puţin pīnă īn acest moment, Daniel Creţu a pornit, astfel, un contraatac şi, deja, a cerut constructorului cu care colaborează  să īngrădească unul dintre ansambluri cu panouri metalice, īncercīnd, astfel, să preseze, din punct de vedere psihologic, asupra autorităţilor pe care să le forţeze astfel să-i permită continuarea lucrărilor. Solicitat, ieri, de reporterii Focus FM să comenteze situaţia, Daniel Creţu, patronul Mobil Line S.R.L., nu a făcut multe comentarii, admiţīnd, īnsă, că doreşte să reia lucrările.

Procesele continuă
Pe rolul mai multor instanţe se află mai multe procese privind legalitatea ridicării respectivelor construcţii, ansamblurile care au creat scandal īncă de la īnceput, indignīndu-i pe enoriaşi, īntrucīt obturează imaginea asupra Catedralei. Luptele īn justiţie continuă, dar, īn acest moment, este īn vigoare o hotărīre emisă de Tribunalul Buzău, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, care: "dispune suspendarea executării lucrărilor de construire supraterană ce se desfăşoară pe Bulevardul Unirii, Pasaj pietonal subteran, lucrări executate īn baza autorizaţiei de construire W.54/09.03.2006, pīnă la soluţionarea plīngerii formulate".  Recursul īnaintat la Curtea de Apel Ploieşti de către Mobil Line S.R.L. a fost respins, ca atare, suspendarea rămīne valabilă. Mai mult, pe rolul Curţii de Apel Ploieşti se află un proces īn care se discută tocmai anularea autorizaţiei de construire.

 

COMENTARII

Casandra:
Cine stie sa citeasca un proiect?
Stie chiar cineva din cei care autorizeaza constructiile la Primaria Boscodeala sa citeasca vreun proiect? daca DA se pare ca au acumulat mult in ultimii ani? din cate sti eu sigur nu stiau pana la anul 2004 doar legea Boscodeala si shpaga era cu valabilitate!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU