Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2761 > Eveniment Nr. 2761 de joi, 16 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 3

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Sensuri giratorii şi "bretele" īn tot Buzăul

articol de: Laurenţiu MARINOV
Sensuri giratorii şi "bretele" īn tot Buzăul
 
Poliţia Rutieră i-a convins pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri că īn judeţul Buzău este nevoie să se amenajeze sensuri giratorii īn cīteva puncte cu trafic intens. Locurile avute īn vedere de poliţiştii buzoieni sīnt la bifurcaţia drumurilor către Urziceni şi Ploieşti īn zona "Hanul lui Ţintă" şi pe DN 2 E85 la Gura Cīlnăului. Şi īn municipiu este avută īn vedere amenajarea unor sensuri giratorii la intresecţia de la XXL şi īn apropierea vii­to­rului cartier Orizont.

Specialiştii de la Bucureşti au fost convinşi la faţa locului
Comisarul-şef Ionel Olaru, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră, a declarat că pentru primele două sensuri giratorii, cele din afara oraşului, a fost īntocmită toată documentaţia şi īn toamnă urmează să intre pentru aprobare la Compania Naţională de Drumuri. Reprezentanţii companiei au fost cu greu lămuriţi de poliţiştii buzoieni că iniţiativa este una imperativă şi proiectul este singura soluţie pentru fluidizarea traficului rutier īn zonă şi pentru diminuarea pe cīt posibil a accidentelor. Pentru a fi cīt mai convingători, atunci cīnd s-au făcut verificări, poliţiştii i-au īmbarcat īn autoturismele lor pe responsabilii de la Bucureşti ai Companiei Naţionale de Drumuri şi i-au dus să facă analiza la faţa locului pe fiecare punct. Chiar dacă era frig şi afară vīntul bătea cu putere, drumarii nu au fost lăsaţi să ia decizii din birou. Strategia a dat roade, pentru că specialiştii de la "Drumuri Naţionale" au văzut cu ochii lor care este situaţia din trafic şi au fost de acord că amenajarea de sensuri giratorii este oportună.
Celelalte două proiecte, cele din municipiu, au fost realizate cu autorităţile locale, dar pīnă la aplicarea lor va mai trece ceva timp.

Amenajările propuseau şi scop preventiv
Demersurile de reamenajare a unor drumuri are şi un alt scop īn afară de fluidizarea traficului. Ionel Olaru a studiat datele statistice din ultima perioadă şi spune că īn locurile menţionate au loc frecvent accidente rutiere. Prezenţa sensurilor giratorii pe şosea īi va obliga pe şoferi să reducă viteza şi, chiar dacă un alt participant la trafic greşeşte şi nu acordă prioritate, accidentele pot fi īn mare măsură evitate. Prin realizarea lucrărilor propuse Companiei de Drumuri şi Primăriei se poate reduce numărul de evenimente rutiere.

Bretele la intersecţie
Tot īn scopul descongestionării traficului, comisarul-şef Ionel Olaru spune că īn cel mai scurt timp la intersecţia străzilor Frăsinet şi Mesteacănului vor fi amenajate două "bretele" rutiere. Īn special la orele de vīrf, zona este deosebit de aglomerată, iar maşinile prind şi de cīte două-trei ori culoarea roşie a semaforului. Discuţiile cu privire la ceea ce ar fi de făcut pentru rezolvarea problemei aglomeraţiei īn această intersecţie sīnt mai vechi. Prima soluţie găsită de reprezentanţii poliţiei şi cei ai primăriei a fost instalarea unor semafoare. Reuşita a fost īnsă parţială, pentru că semafoarele nu fac faţă traficului şi īn plus nu s-a reuşit o sincronizare perfectă nici pīnă acum.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU