Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2746 > Eveniment Nr. 2746 de luni, 30 iulie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 1

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Piese şi accesorii "Audi", made In Pogoanele

articol de: Gabriel STOIAN
Oraşul Pogoanele, aflat īntr-un important declin econo­mic, a fost ales de o companie internaţională pentru deschiderea unei fabrici de accesorii pentru AUDI. Proiectul pare să fie o şansă mare pentru locuitorii oraşului, care o duc din ce īn ce mai greu.

Tratative īnaintate
Potrivit primarului Petrache Toader, tratativele cu firma străină sīnt īntr-un stadiu destul de avansat. "Discuţiile au īnceput īn august anul trecut şi, după aproximativ cinci vizite ale investitorilor la Pogoanele, proiectul pare să se materializeze. Demersurile sīnt avansate, iar compania străină s-a implicat şi īşi va deschide o filială cu sediul īn Pogoanele. Este un lucru bun pentru noi, deoarece, pe līngă locurile de muncă care se vor crea, vor intra şi bani la buget", explică Petrache Toader. Nu mai rămīne decīt semnarea contractului de superficie, astfel īncīt investitorii să nu aibă drept de proprietate decīt asupra construcţiilor şi investiţia va demara.

Proiect concret
Investiţia se va face pe aproximativ 3 hectare de teren, din zona de sud a oraşului Pogoanele, iar īn prezent se lucrează la do­cumentaţie. "Se doreşte demararea lucrărilor īncepīnd cu 1 septembrie, iar īn primul trimestru al anului viitor ar trebui să īnceapă producţia, dar rămīne de văzut", susţine primarul din Pogoanele. Este vorba de un proiect amplu şi o investiţie īntre patru şi opt milioane de euro, ce va cuprinde īn final cinci hale de producţie. "Se va īncepe cu construcţia unei hale de producţie, ce va cuprinde 50 de angajaţi cīnd va fi deschisă şi apoi va urma a doua hală de producţie, iar numărul angajaţilor va creşte pīnă la 500", declară Petrache Toader.

Prima afacere serioasă...
Conform edilului-şef din Pogoanele, inves­tiţia īn cauză este prima de acest gen din oraş şi, īn condiţiile īn care agricultu­ra oraşului e terminată, zootehnia e la pămīnt, iar oamenii o duc din ce īn ce mai greu fără locuri de muncă īn zonă, deschiderea fabricii este vitală pentru viitorul oraşului. "Forţa de muncă din acestă fabrică va fi autohtonă, pentru că activitatea ce se va desfăşura īn halele de producţie nu necesită forţă de muncă calificată. Chiar dacă mulţi tineri au plecat din oraş īn căutarea unui loc de muncă, forţă de muncă autohtonă există. Mulţi s-ar īntoarce chiar şi pentru un salariu mai mic, numai să fie acasă", este de părere Petrache Toader. După spusele primarului, speranţa oraşului pare să fie deschiderea fabricii ce va avea un rol important īn viaţa locuitorilor din Pogoanele, cu toate că ar mai fi semne de ceva investiţii īn zonă, dar nimic concret şi de anvergură. Totuşi, ar fi bine ca investiţia īn cauză să nu fie ultima şi să stīrnească şi interesul altor investitori īn zonă. Totul pentru ca economia oraşului să īşi revină, iar locuitorii să nu mai fie nevoiţi să plece sau să facă naveta, să vină acasă odată la o săptămīnă sau două şi să se chinuie pentru a-şi putea īntreţine familiile şi a duce un trai decent.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU