Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2734 > Eveniment Nr. 2734 de luni, 16 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Muncitori cercetaţi penal pentru profanare

articol de: Loredana Balan
Lucrătorii firmei de construcţii angajaţi să ridice un cavou, la cimitirul din Rīmnicelu, īn locul unde deja erau īngropate alte persoane sīnt cercetaţi pentru profanare. Pe līngă preotul paroh, Viorel Banu, care este acuzat de localnici că a profanat un mormīnt după care a vīndut locul de veci, alte persoane apar pe lista celor cercetaţi pentru săvīrşirea infracţiunii de profanare.
"Faţă de persoanele care au demarat activităţile de construcţie a cavoului se efectuează acte premergătoare sub aspectul săvīrşirii infracţiunii de profanare de morminte. Cercetările sīnt continuate de ofiţerii Biroului de Poliţie Rurală de la Poliţia Rīmnicu Sărat.", a declarat purtătorul de cuvīnt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Florina Crucianu.

I-au găsit săpīnd
Membrii unei familii din Rīmnicelu au reclamat zilele trecute faptul că reprezenatantul Bisericii le-a vīndut mormīntul  strămoşilor care sīnt īngropaţi de ani de zile īn cimitirul din localitate.
Īn urmă cu cīteva zile, vrīnd să aprindă o lumīnare la locul de veci al străbunicilor, īn loc de mormīntul la care merg de mai bine de 20 de ani oamenii  au găsit o echipă de muncitori care efectua săpături pentru a ridica un cavou. Muncitorii au spus că sīnt angajaţii unei firme de construcţii şi sīnt plătiţi pentru a ridica un cavou unei familii din Rīmnicelu.
Familia īl acuză pe preotul paroh, Viorel Banu, spunīnd că el ar fi vīndut mormīntul străbunicilor altor consăteni. Preotul din comună, Viorel Banu, neagă faptul că īn locul menţionat ar fi existat vreodată un mormīnt şi īn aceste condiţii a considerat că poate da parcela respectivă altor persoane din comună. El spune că parcela aflată īn litigiu nu a fost niciodată īngrijită sau amenajată ca un mormīnt. Şi pentru că īn cimitir nu mai sīnt locuri de veci disponibile, i s-a părut corect să acorde din acea suprafaţă loc de veci pentru alţi doritori.

Nu-l iartă pe părinte
Familia Florea este īngrijorată de cele īntīmplate. Dorinel Florea declară că preotul Banu a vīndut altei familii locul de veci al īnaintaşilor săi. Ei consideră de neiertat fapta părintelui şi speră măcar să găsească o­se­mintele celor exhumaţi pentru a le īngropa creştineşte. Dintre toţi, cei mai rău par s-o păţească muncitorii, care sīnt cercetaţi pentru profanare şi care n-au nici o vină că i-a pus cineva să lucreze īntr-un loc īn care a fost un mormīnt.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU