Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2717 > Eveniment Nr. 2717 de marti, 26 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Afacerea autobuzelor portocalii se întinde la Rîmnic

Autobuzele BMC, pentru care s-au luptat vajnic o mulțime de oficiali pediști, consumă mai mult decît cele vechi

articol de: Doru GHEORGIADE

Autobuzele BMC, fabricate în Turcia, sub licență englezească, încearcă să-și facă loc și la Rîmnicu Sărat. La Buzău s-a făcut în așa fel încît s-au achiziționat 10 autobuze BMC, cum altfel decît portocalii, după o lungă și disputată partidă de contestații ale contractului. Oameni de meserie din Trans Bus S.A.

Buzău au făcut tot posibilul să atragă atenția C.L.M. că achiziționarea respectivelor autobuze e păguboasă pentru bugetul comunității. Atunci cînd lucrurile începuseră să scape de sub controlul celor care au ținut cu tot dinadinsul să aducă B.M.C.-urile la Buzău, s-a procedat la înlocuirea directorului economic. Astfel, contractele de leasing s-au semnat, iar acum avem pe străzile Bu­zăului autobuze, ce-i drept fățoase, dar care consumă cît un tanc.

De pildă, un BMC nou consumă 39 de litri la suta de kilometri, iar un Rocar paraginit doar 35. Ca să nu mai vorbim că sînt mari probleme cu cutiile de viteză hidramate și cu alte piese și subansamble. Practic, multe dintre BMC-uri stau, mai mult, în garaje decît în traseu, iar întreținerea lor costă lunar.

Obligație de partid

Fără să avem ceva partipriuri față de un partid sau altul, constatăm că oamenii P.D. s-au ocupat, cap-coadă, de afacerea BMC. Practic, de la nivelul pri­măriei și pînă la ultima semnătură, totul s-a făcut în jurul oamenilor de la P.D. La vremea parafării contractului de leasing, conducerea Trans Bus S.A. era în mîna de­mocraților, iar în Consiliul Local Municipal tot P.D. conducea ostili­tă­țile. Acum, probabil deloc întîmplător, la Rîmnic, tot P.D. controlează achiziția de autobuze, căci dețin pri­măria prin primarul Constantin Ghinioiu și Consiliul Municipal. Restul nu mai contează.

4 autobuze pentru Rîmnic

Autoritățile din Rîmnicu Sărat au anunțat, oficial, că vor să cumpere, pentru oraș, patru autobuze noi. Motivațiile sînt reale, căci orice afacere cu comision de organizator se face în numele celor mulți și oropsiți, în cazul de față al cetățenilor din Rîmnicu Să­rat, oameni care, dacă plă­tesc taxe și impozite, trebuie să beneficieze și de un sistem decent de transport în comun. Iar de asta se ocupă primăria orașului, condusă de Constantin Ghinioiu.

Licitația, recent susținută la Rîmnic, s-a lăsat cu tam-tam, căci BMC, clasată a doua, după S.C. Anvelo Brașov, a contestat cîștigătorul pe motiv că brașovenii nu aveau la dosar "pagina 2 din certificatul de omologare al mașinilor". În legătură cu acest aspect, primarul Ghinioiu a afirmat că "s-au prezentat trei firme. Anvelo Brașov, BMC București și una din Ungaria. A cîștigat Anvelo, dar a contestat-o BMC pe motiv că nu avea certificat de omologare. Urmează ca soluția să o dea Autoritatea Națională de Soluționare a Contestațiilor".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU