Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Eveniment Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Furtuna a făcut ravagii la Rîmnic

Acoperișul unei școli s-a prăbușit peste casele din jur

articol de: Laurențiu MARINOV

 Furtuna de sîmbătă i-a băgat în sperieți pe rîmniceni. Un octogenar a intrat în stare de șoc după ce acoperișul unei școli din vecinătatea casei în care locuiește a fost smuls de vijelie și s-a prăbușit în cur­tea sa și peste o parte din locuință. Corpul de clădire al Școlii Generale nr. 2 se află în construcție, iar acoperișul luat de vînt fusese montat recent.

Nu se știe, încă, dacă firma care realizează lucrarea poartă vreo vină pentru incident, sau totul se datorează urgiei naturii, dar cert este faptul că acoperișul a produs pagube însemnate. Nu doar casa bătrînului a fost afectată de prăbușirea acoperișului, ci și a vecinului său, care s-a trezit dintr-o dată cu zeci de metri cubi de scîndură în curte și peste anexele casei. Primarul municipiului Rîmnic, Constantin Ghinioiu, s-a deplasat la fața locului de îndată ce vijelia s-a mai potolit și a discutat cu păgubiții și cu directorul școlii, urmînd să ia măsuri pentru a îndrepta situația.

Două mașini s-au ciocnit

Furtuna ce s-a abătut din senin sîmbătă dimineață a stat la originea unui accident rutier la intrarea în Rîmnicu Sărat, dinspre Bu­zău pe DN E 85. Două autoturisme, care circulau pe același sens de mers, s-au ciocnit și au suferit avarii.

Accidentul s-a produs în momentul în care șoferul autoturismului ce rula pe prima bandă a tras brusc de volan pentru a evita să fie lovit de o ramură groasă ruptă dintr-un copac de pe marginea drumului. Atunci a lovit din lateral autoturismul ce se deplasa în paralel. Crengile smulse de furtună din copaci au dat mari bătăi de cap angajaților societăților de electricitate, telefonie sau televiziune prin cablu. Casele de pe cîteva străzi au rămas fără pentru cîteva ore fără aceste utilități, pentru că firele au fost rupte de furtună.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU