Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Eveniment Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

1,2 milioane de lei un calorifer încălzit la R.A.M

Locatarii sînt obligați să contorizeze individual căldura pînă în septembrie 2009

articol de: Iulian GAVRILUȚĂ

Printr-o hotărîre guvernamentală, adoptată miercuri, 20 iunie a.c., termenul de montare a contoarelor de energie termică individuale s-a prelungit pînă la 30 septembrie 2009. Fostul termen limită (31 iulie 2007) a fost modificat pentru a da posibilitatea utilizatorilor individuali să-și planifice cheltuielile pentru o perioadă mai mare de timp.

Cheltuielile sînt suportate de locatari și ajung la 120 RON pentru un calorifer (numărul contoarelor este stabilit în funcție de suprafața apartamentului și calorifere). Mult discutata montare a contoarelor de energie termică se pare că se apropie de sfîrșit prin hotărîrea de guvern adoptată săptămîna trecută. Argumentele pro și contra obligativității montării contoarelor nu-și mai au rostul, deoarece noua hotărîre are toate șansele să devină lege, pînă la termenul stabilit.

Dacă pînă acum nu exista nici un act normativ care să oblige locatarul să plătească amenzi, în cazul în care nu avea montat un contor pentru energia termică, după ultimul termen stabilit se deschid porțile sancțiunilor coercitive. Pînă la ora actuală, numai furnizorii deenergie termică au fost obligați să-și monteze contoare la intrarea în bloc. De la intrarea în bloc și pînă în locuința individuală obligativitatea revenind locatarilor.

Firmele care le montează au licență

La Buzău, contorizarea individuală este de 36-38%. Contoarele individuale se pot procura în urma unor oferte făcute asociațiilor de locatari de firmele agreate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilitate publică, care au licență în domeniu și costă, împreună cu toată documentația necesară și montajul specializat, în jur de 120 RON de contor (în funcție de ofertă, unele firme oferă reducere sau posibilitatea plății în rate). Cei care au deja montate repartitoarele de căldură pe calorifere nu vor mai fi obligați să le schimbe cu contoare, deoarece ambele au funcția de contorizare a agentului termic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU