Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2686 > Eveniment Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Şi marile concerne pot fi sancţionate


Mc'Donalds, pus la respect

A fost amendat de garda de mediu

articol de: Florin Zafiu
Spre sfīrşitul săptămīnii trecute, Co­misariatul Gărzii de Mediu Buzău a fost sesizat de către lo­cuitorii blocu­ri­lor īnvecinate restaurantului de tip fast-food, că mirosul emanat din bucătărie este din ce īn ce mai insuportabil, asta şi din cauza temperaturilor ridicate din ultimul timp, care au făcut simţită prezenţa cu vīrf şi īndesat. Garda de Mediu a răspuns promt doleanţelor cetăţenilor şi au efectuat un control de rutină la societatea comercială pentru a vedea la faţa locului despre ce este vorba. Sesizările au avut īntr-adevăr suport real, astfel īncīt Garda a simţit mirosul de la distanţă, pe deasupra constatīnd şi alte probleme mult mai grave. Poluarea fonică produsă de maşinile care opresc la McDrive īntre orele de linişte, dar, īn primul rīnd, cana­lizarea restaurantului īnfundată cu deşeuri şi coşurile veşnic pline cu gunoi au determinat Garda de Mediu să ia măsuri.

Măsuri aspre ale Gărzii

Din cauza abaterilor grave descoperite de către Garda de Mediu Buzău, s-a decis să se ia măsuri. Unitatea comercială care se bucură de renume internaţional "a fost găsită pe deasupra şi fără autorizaţia de mediu care trebuia să fie vizată de către Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Buzău", după cum declară comisarul-şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.
Autoritatea de control a sancţionat cu o amendă de 60.000 de lei responsabilii restaurantului McDonald's pentru neregulile observate şi au fost obligaţi să revi­zuiască autorizaţia de mediu.
Pe līngă toate aceste lucruri, utilajele şi instalaţiile folosite īn producţie vor trebui controlate mai des, canalizarea fast-food-ului va trebui curăţată, iar lunar vor trebui efectuate de către specialiştii responsabili cu producţia, buletine de analize. Spre surprinderea Gărzii de Mediu, societatea co­mercială a achitat jumătate din suma amenzii īn 48 de ore de la data a­cor­dării ei, aşa cum este prevăzut īn normele legislative de protecţia mediului, urmīnd ca suma rămasă, de 30.000 de lei, să fie plătită īn scurt timp.

Controalele Gărzii de Mediu vor continua

Controalele Gărzii de Mediu se vor centra īn perioada imediat următoare pe unităţile comerciale care au ca obiect alimentaţia publică.
Deşi cu inspecţiile unităţilor de alimentaţie publică se ocupă şi Inspecţia Sanitară de Stat şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Garda de Mediu primeşte cele mai multe plīngeri, iar aşa cum comisarul-şef al Gărzii de Me­diu ne declară "vom răspunde promt la oricare sesizare care va leza īn mod direct tot ce īnseamnă mediul". Ultimele reclamaţii care vor intra sub lupa atentă a Autorităţii Gărzii de Mediu, sīnt cele care vizează īncă trei unităţi comerciale cu profil alimentar public, anume restaurantele "Buzău", "Familial", unde mirosul este şi de data aceasta omni­prezent şi deloc plăcut. La fel şi pentru "Tess Club No Limit" unde locatarii blocurilor aflate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu se plīng de faptul că fumul rezultat de la pizzeria clubului le intră īn case.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU