Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2686 > Eveniment Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Cīnd la mijloc sīnt mari interese financiare totul se distorsionează


Mascarada luptei cu mafia şoselelor

Singurul operator de microbuze interjudeţean care s-a ales cu dosar penal este şi unicul cu licenţă de trasnport

Instituţiile de control ale statului au purces la verificarea afacerilor din zona transportului public de călători. După săptămīni de verificare, doar un singur operator din domeniu, un cetăţean de 57 de ani din Chiojdu, s-a ales cu dosar penal. Dumitru Vlădoiu, patron al firmei Auto Trans Poieniţa S.R.L., este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de īnşelăciune şi fals īn īnscrisuri sub semnătură privată.

Ce spuneau autorităţile

Potrivit unui comunicat de presă, emis de I.P.J. Buzău, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că, īn perioada mai 2004 - decembrie 2006, īn calitate de administrator al firmei, care are drept principal obiect de activitate "transportul de călători pe bază de grafic", a īncasat ilegal suma de 502, 6 milioane de lei pe bază de borderouri, īn situaţii centralizatoare lunare, pe care le-a completat fictiv, pentru distanţe sau valori mult mai mari decīt īn realitate, ori pentru transporturi neefectuate.

Patronul e indignat

Acelaşi comunicat mai arată că documentele respective atestau, conform celor scrise de īnvinuit, colectarea unui număr de 10.322 cupoane statistice ale biletelor speciale de călătorie gratuită cu autobuzul, care se acordă anual veteranilor de război  şi văduvelor acestora, īn baza Legii nr. 44/1994, modificată şi republicată. Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului. Dumitru Vlădoiu, patronul Auto Trans Poieniţa S.R.L., cel care este, iată, titularul dosarului penal, este indignat de ceea ce i s-a īntīmplat. El a declarat reporterilor Şansa că, după părerea sa, "e ca şi cum un cetăţean şi-a primit salariul, după care şeful său i l-ar cere īnapoi".

Au semnat ca primarul

Omul mai spune că borderourile lui au trecut prin cel puţin trei mīini. Mai īntīi, documentele şi-au primit viza de la Asociaţia Veteranilor, apoi de la Finanţele Publice, după care documentele au ajuns la Ministerul Transporturilor. Dacă toţi funcţionarii de la respectivele instituţii au semnat "ca primarii", atunci chiar există o problemă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU