Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2683 > Eveniment Nr. 2683 de joi, 17 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Lupta s-a īnteţit!


Guşă atacă īncrengătura PD-istă

O ramură ar aparţine deputatului P.D. de Buzău Cezar Preda şi soţiei acestuia, Janina Preda, fost secretar de stat, preşedinte al A.N.R.S.C.

articol de: Doru Gheorghiade
Cozmin Guşă, liderul PIN, a făcut ieri dezvăluiri publice senzaţionale cu pri­vire la cercurile de interese financiare şi de afaceri care gravitează īn jurul PD şi, im­plicit, īn jurul preşedintelui suspendat Traian Bă­sescu. Acuzele, īn majoritatea lor, se īnvīrt īn jurul liderilor PD, īntre care şi buzoienii Cezar şi Janina Preda sau Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti. Īn esenţă, deputatul Cezar Preda este suspectat că a intermediat o relaţie de afaceri īntre Silviu Prigoană, deţinător al societăţii de salubrizare ROSAL , iar cercul de inte­rese a fost īnchis de soţia de­putatului Preda, Janina Preda, fost preşedinte al ANRSC, instituţie care reglementează activităţile de salubrizare, afaceri īn care sīnt implicaţi atīt soţul său, cīt şi Liviu Negoiţă. Īn replică, Cezar Preda a apreciat că Guşă a spus numai minciuni şi este un dobitoc, iar Janina Preda, aflată īn străinătate, n-a avut prea mult de comentat. Cozmin Guşă nu a putut fi contactat aseară pentru a-şi nuanţa acuzaţiile.Cozmin Guşă, liderul PIN, a făcut ieri dezvăluiri publice senzaţionale cu privire la cercurile de interese financiare şi de afaceri care gravitează īn jurul PD şi, implicit, īn jurul preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Acuzele, īn majoritatea lor, se īnvīrt īn jurul liderilor PD, īntre care şi buzoienii Cezar şi Janina Preda sau Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti. Īn esenţă, deputatul Cezar Preda este suspectat că a intermediat o relaţie de afaceri īntre Silviu Prigoană, deţinător al societăţii de salubrizare ROSAL , iar cercul de interese a fost īnchis de soţia de­putatului Preda, Janina Pre­da, fost preşedinte al ANRSC, instituţie care reglementează activităţile de salubrizare, afaceri īn care sīnt implicaţi atīt soţul său, cīt şi Liviu Negoiţă. Īn re­plică, Cezar Preda a apreciat că Guşă a spus numai min­ciuni şi este un dobitoc, iar Janina Preda, aflată īn străinătate, n-a avut prea mult de comentat. Cozmin Guşă nu a putut fi contactat aseară pentru a-şi nuanţa acuzaţiile.Guşă a prezentat, miercuri, īntr-o conferinţă de presă, schema unor legături de afaceri īntre liderii PD Emil Boc, Liviu Negoiţă, Silvian Ionescu, Cezar Preda şi afaceristul Silviu Prigoană, unde ar fi implicate şi soţiile lui Negoiţă şi Preda.  Conform lui Guşă, īn aceste afaceri ar fi implicate Liliana Călin şi Florina Boştină, despre care a sugerat că ar avea relaţii cu Emil Boc, respectiv cu primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă.

Mafia din jurul lui Negoiţă

Liderul PIN a precizat că raportul intitulat "Mafia PD din jurul lui Liviu Negoiţă" conturează "cīteva aspecte legate de afacerile derulate sub patronajul liderului PD Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 Bucureşti, de către oameni apropiaţi atīt familiei acestuia, cīt şi preşedintelui suspendat Traian Băsescu". Raportul PIN se referă la "o afacere comună pe relaţia Negoiţă- Boc, referitoare la serviciile de salubrizare", cu afaceristul Silviu Prigoană, dar īn care apar şi soţiile lui Liviu Negoiţă şi Cezar Preda, dar şi demo­cratul Silvian Ionescu.
Astfel, PIN arată că societatea Rosal, aflată īn proprietatea omului de afaceri Silviu Prigoană, "a beneficiat de concesiunea serviciului de curăţenie din partea Primăriei Cluj- Napoca şi Primăria sectorului 3, ambele contracte fiind estimate la circa 1 milion de euro pe lună per primărie". Potrivit PIN, pe parcursul anului 2005, patronul firmei Rosal, afaceristul Silviu Prigoană, "şi-a făcut din primarul Liviu Negoiţă mai mult decīt un prieten şi s-a asociat īn compania Manele Media SRL (MANELE TV) alături de logodnica şi viitoarea soţie a primarului Negoiţă".Conflicte de interese


Cozmin Guşă a declarat că este normal ca organele statului să se sesizeze şi să cerceteze veniturile familiei Negoiţă, pentru a putea sesiza "aspectele de conflict de interese legate de sumele īncasate de către soţia unui primar, de la un om de afaceri care are contracte cu primăria soţului".
Raportul PIN mai precizează că "relaţia dintre Silviu Prigoană şi Liviu Negoiţă a fost intermediată de către un alt lider PD, deputatul Cezar Preda, implicat şi el īn afaceri de sa­lubritate, beneficiar al multor contracte extreme de bănoase oferite chiar de că­tre Traian Băsescu, cīnd acesta era primar".
"Patrulaterul de interese Emil Boc - Silviu Prigoană - Cezar Preda - Liviu Negoiţă este completat īntr-un mod profitabil de către soţia deputatului PD de Buzău, Janina Preda, care a fost numită şefă a Autorităţii Naţio­na­le de Reglementare a Serviciilor de Gos­podărie Comunală, o instituţie care re­glementează tocmai serviciile de salubritate publică, domeniul īn care activează societatea ROSAL, dar şi firma de salubritate pentru care ac­ţio­nează deputatul PD", se arată īn raport.
Cozmin Guşă a afirmat că pentagonul de interese din jurul primarului Liviu Negoiţă "a devenit hexagon de interese īn urmă cu puţin timp cīnd preşedintele PD sector 3, şeful politic al lui Liviu Negoiţă, Silvian Ionescu, fost comisar-şef al Gărzii de Mediu şi un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, a devenit acţionar al societăţii Rosal".
"Cum ar putea explica "inflexibi­lul" preşedinte suspendat Traian Băsescu că banii care intră īn buzunarul unui lider PD ca Silvian Ionescu, ac­ţio­nar al unei societăţi care are contracte cu primarii PD, sīnt bani cīştigaţi cinstit?", s-a īntrebat Guşă. Īn plus, raportul PIN mai pre­-zintă o relaţie de afaceri īntre liderii PD Emil Boc şi Liviu Negoiţă şi Li­-liana Călin şi Florina Boştină, care, potrivit anchetei PIN, "au intrat īn afaceri cu statul, īn fapt cu primăriile PD, īncă de la sfīrşitul anului 2005 şi respectiv 2006".

Retrageri repetate din cont

Raportul PIN menţionează că "presa a consemnat o relaţie a lui Liviu Negoiţă cu Florina Mihaela Boştină, similară celei pe care şeful său de partid, Emil Boc, o are cu Liliana Călin, iar Florina Mihaela Boştină "a locuit o perioadă chiar īn locuinţa din decla­raţia de avere a primarului Negoiţă, cel care i-a dat contracte de mai multe milioane de euro pentru firma SC A A MARKETING AND MANAGEMENT SRL". Cozmin Guşă a arătat că, "din in­formaţiile unor apropiaţi ai Florinei Boştină, de la īnceputul campaniei pen­tru referendum, aceasta a retras a­proape īn fiecare zi din contul bancar personal sume de ordinul miliardelor de lei pe zi" şi a ţinut să precizeze că este interesant de văzut, din decla­raţiile privind donaţiile pentru cam­panie, dacă aceste sume se regăsesc īn conturile pentru sus­ţi­nerea pre­şe­dintelui suspendat Traian Băsescu.
 
"Varză cu carne"

Liderul PIN Cozmin Guşă a anunţat că formaţiunea pe care o conduce "va sesiza organele statului abilitate, pentru a controla şi īncadra evidenta īncrengătură de interese de natură a favoriza cīştigurile financiare ale celor prezentaţi īn raport". El a mai spus că va trimite o copie după acest raport şi la sediul de campanie al preşedintelui Traian Băsescu, pentru a vedea că doi dintre oamenii de notorietate din PD, Emil Boc şi Liviu Negoiţă, "sīnt varză cu carne", prin afacerile pe care le fac, īn calitate de primari.
Guşă l-a sfătuit pe Traian Bă-sescu să nu mai vorbească despre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa, ci să facă o numărătoare mai exactă şi "să şi-i numere şi pe ai lui, pentru a avea legitimitate". "Nu m-am luat de Videanu, de Berceanu, de Blaga, de Stolojan, de Valeriu Stoica. Ăia sīnt nişte monştri. Gīndiţi-vă dacă la nivelul piticului de Boc şi amărītului de Negoiţă există această īncrengătură, darămite la acel nivel", a adăugat Guşă.

 

COMENTARII

Daniel:
Preda
Si presa si televiziunile centrale au dezvaluit afacerile necurate derulate prin firmele "capusa" ale lui Cezar Preda. Deci ceva, ceva este! Degeaba neaga el totul. Are o multime de firme pe numele unor cunoscuti,rude si angajati ai RER Ecologic, pepiniera de PD-isti. Cu siguranta ca el este primul oligarh al Buzaului!Nu degeaba Janina a condus ANRSGC, deci are si Sansa o data dreptate.
Casandra:
ce nu are si costel??
Ori nu le ajunge la Costel si Iona vasile ce au de la Omar Haysam??terenurile concesionate de Boscodeala pe nimic si ilegal clientelei politice??Hallo stimatilor ca s-a concesionat sa zicem..., dar nu proiecte facute de prostii lui magazin carmen teodosia??aprobate de activistele partidului comunist cu stefan gheorghiu la primaria buzau??
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU