Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2257 > Eveniment Nr. 2257 de joi, 15 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Controalele dispuse de doi miniștri au confirmat cele afirmate în "Șansa"


Doar zece la sută din mijloacele pentru călători corespund tehnic

Pe transportatori îi doare-n cot

articol de: Titi PETRE
Doar zece la sută din mijloacele pentru călători corespund tehnic
 

Brambureala din transportul în comun de călători produce zilnic victime, vina aparținînd în totalitate transportatorilor, coroborată cu neimplicarea factorilor decizionali. Din dorința de a cîștiga cît mai mult cu cheltuieli minime, patronii firmelor de transport neglijează două aspecte extrem de importante și anume verificarea șoferului înainte de plecarea în cursă și controlul tehnic.

Controlul tehnic urmărește îndeplinirea condițiilor tehnice pentru ca un autovehicul să confere sigurană deplină circulației pe drumurile publice. Controlul tehnic este obligatoriu să se efectueze înainte de plecarea în cursă,  după parcurgerea unei distanțe de 150-200 kilometri sau după două trei ore de parcurs.

Pînă acum nu am văzut un transportator, cu excepția Trans-Bus, să aibă un contract cu un revizor tehnic autorizat care să verifice temeinic mașina înainte de a pleca în cursă avînd de transportat sute de călători într-o singură zi. Practic, încrezător că urcă într-un mijloc de transport care-i conferă siguranță, călătorul calcă pe treptele unui autovehicul care poate să-l ducă pe ultimul drum. Pe tot timpul cît călătorii sînt în nesiguranță,  patronii firmelor transportatoare nici nu se sinchisesc să intre în legalitate, ei tot timpul căutînd să se apropie de oamenii care să-i ajute la necaz.

Controale cu rezultate îngrijorătoare

După tragedia de la Slobozia, premierul Tăriceanu a dispus miniștrilor de la Interne și de la Transporturi să efectueze un control sever pe toate traseele de transport în comun cu microbuze. Controlul se derulează în perioada 8-20 decembrie.

Rezultatele primelor patru zile de verificări efectuate de ARR, RAR și Poliție sînt mai mult decît îngrijorătoare și confirmă ceea ce "Șansa" scria săptămîna trecută: numai zece la sută dintre microbuzele verificate corespund din punct de vedere tehnic. Cele mai multe defecțiuni s-au descoperit la instalația electrică, fapt care poate duce la un scurtcircuit,
călătorii oricînd putînd să ardă în interiorul mașinii. 
 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU