Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2663 > Eveniment Nr. 2663 de sambata, 21 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Un proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii propune:


Autobuzele nu mai au voie să circule prin cartiere

Autorităţile buzoiene se tem că proiectul, aflat acum în dezbatere publică, ar putea fi aprobat

Ministerul Sănătăţii a introdus în dezbatere publică un proiect imposibil de aplicat în munici­piul Buzău, care interzice circulaţia mijloacelor de transport publice în comun în zonele cu lo­cu­inţe, şcoli şi spitale. Autorităţile buzoiene consi­deră că un astfel de normativ de inspiraţie eu­ro­­peană va avea consecinţe economice şi sociale la Buzău.

Emisiile de poluanţi, la fel de reale ca şi lipsa soluţiilor
Prevederile respective au fost stipulate într-un proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii, privind nor­mele de igienă pentru transporturile de persoane, care a fost deja introdus în dezbatere publică. Cert este că la Buzău evitarea circulaţiei prin zonele respective este aproape imposibilă, dată fiind a­menajarea urbană actuală, singura soluţie fiind aceea de a respecta distanţele stabilite prin studiile de impact între traseele respective şi obiectivele protejate. Cu toate acestea, responsabilii din cadrul ministerului sînt de părere că emisiile de poluanţi chimici, pulberi, de zgomot şi vibraţii trebuie evitate, de aceea o altă soluţie ar putea veni din partea primăriei, prin înnoirea parcului auto de la SC "Trans Bus" SA.
Autorităţile nu sînt de acord cu măsura
Autorităţile au fost luate prin surprindere de iniţiativa ministerială. Directorul de la S.C. "Trans Bus" S.A., Gheorghe Voicu, este de părere că aplicarea strictă a unei astfel de măsuri presupune investiţii majore în infrastructură, pentru construirea unor noi artere de circulaţie. În schimb, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Buzău, medicul Celine Toader, nu ştia de intenţia superiorilor săi de la Bucureşti, dar crede că este absurdă o posibilă măsură în acest sens.
Corina RĂCHIŢEANU; Gabriel STOIAN

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU