Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5763 > Eveniment Nr. 5763 de marti, 16 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Dispărut prematur la numai 45 de ani


Fostul subprefect, Sorin Gheorghe, condus pe ultimul drum de sute de oameni

Au fost prezente numeroase notabilități dar și colegi, prieteni și oameni simpli care l-au cunoscut

articol de: Doru GHEORGHIADE
Fostul subprefect, Sorin Gheorghe, condus pe ultimul drum de sute de oameni
 

Sute de persoane au ținut să-l conducă pe ultimul drum pe fostul subprefect Sorin Gheorghe, dispărul prematur și fulgerător din viață, vinerea trecută, în urma unui atac vascular celebral. Sîmbătă seară, la capela Bisericii "Sfînta Parascheva" de pe strada Oltului, au ținut să-și ia un ultim omagiu, de la fostul subprefect Sorin Gheorghe, zeci și zeci de rude, prieteni, șefi de instituții deconcentrate, subalterni din Casa Albă și o mulțime de colegi de la Facultatea de Teologie. De altfel, slujba de citire a stîlpilor, a fost săvîrșită de circa douăzeci de preoți.

Printre cei prezenți la căpătîiul lui Sorin Gheorghe s-au numărat: președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Carmen Ichim, dar și mai mulți ziariști cu care fostul subprefect a avut o relație foarte bună. În plus, către seară, și-au făcut apariția primari și viceprimari din județ, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, oameni de afaceri. A doua zi, la orele prînzului, s-a săvîrșit, într-o biserică arhiplină, slujba religioasă. Printre cei prezenți au fost numeroase personalități ale județului, între ei președintele consiliului județean Petre Emanoil Neagu și fostul primar al orașului Constantin Boșcodeală. După slujbă, cortegiul funerar s-a deplasat la Cimitirul Dumbrava, unde s-a ținut slujba de înhumare propriu-zisă în prezența a sute de oameni. 

Cum s-a petrecut nenorocirea

Fostul subprefect de Buzău, Sorin Gheorghe, a fost găsit mort în propria locuință. Potrivit unor prime informații, Sorin Gheorghe, în vîrstă de 45 de ani, a suferi un atac vascular cerebral în dimineața zilei de vineri. Se pare că el s-ar fi simțit rău în ultimele zile și și-ar fi făcut mai multe investigații medicale, care însă nu ar fi arătat nicio problemă serioasă de sănătate, însă și-a luat cîteva zile libere. La un moment dat vineri, fostul subprefect nu a mai răspuns la telefon, de aceea rudele au hotărît să spargă ușa casei unde l-au găsit pe Sorin Gheorghe zăcînd fără suflare. Poliția a deschis deja o anchetă, iar echipele de investigație s-au aflat cîteva ore la fața locului.   Sorin Gheorghe a ajuns la Prefectura Buzău în 2012 pe funcția de director în Cancelaria Prefectului. De-a lungul vremii, a ocupat mai multe posturi, inclusiv pe cea de subprefect, dar și de prefect interimar, iar în ultima vreme a lucrat la Casa Albă ca jurist. 

Un scurt CV

A absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Bucuresti, iar apoi și-a completat studiile cu Facultatea de Drept. Ulterior, a intrat în Corpul Înalților Funcționari Publici după ce a terminat cursuri specifice. La puțin timp de la aflarea veștii, colegii lui Sorin Gheorghe din Prefectură, au transmis următorul mesaj: "Colegul nostru, Sorin Gheorghe - fost subprefect al jud. Buzău - a încetat astăzi din viață. El a fost găsit în locuința sa, în stop cardiorespirator, iar personalul medical de la Ambulanță nu a mai putut face nimic pentru a-l salva."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU