Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5554 > Eveniment Nr. 5554 de luni, 16 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Nici o zi fără un accident


Sfîrșit de săptămînă teribil pe șoselele din județul Buzău

O parte din accidentele înregistrate în acest week-end s-au soldat și cu pierderi de vieți omenești

articol de: Florina ARGHIR POPESCU
Sfîrșit de săptămînă teribil pe șoselele din județul Buzău
 

De vineri dimineață și pînă duminică, la închiderea ediției, evenimentele rutiere s-au ținut lanț pe șoselele din județul Buzău, accidente mai mult sau mai puțin grave, soldatre cu răniți, dar și cu pierderi de vieți omenești. 

Vineri dimineață, o femeie din Drîmboca și-a pierdut viața traversînd printr-un loc nepermis, iar duminică dimineață, din același motiv, o altă femeie a murit la Poșta Călnău. Pe scurt, un sfîrșit de săptămînă care a adus un plus în statistica accidentelor monitorizate la nivelul județului Buzău și care arată că nu numai infrastructura și condițiile de trafic sunt responsabile de producerea acestor evenimente, ci și eroarea umană, fie că că este vora de șoferi, fie de pietoni.  

Numai vineri au avut loc trei accidente

De vineri dimineață, accidentele rutiere s-au ținut lanț. Primul dintre ele a fost semnalat în satul Dâmbroca, din comuna Săgeata. O femeie de circa 50 de ani s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure și a fost lovită în plin de o mașină care mergea dinspre Beilic catre Vadu Pasii, condusă de un șofer de 25 de ani. Femeia a murit pe loc.

La cîteva ore distanță, Biroul de presă al I.P.J. anunța că două fetițe, de 8 și respectiv 10 ani, au fost lovite de o mașină pe drumul judetean 203 L, în localitatea buzoiană Bălănești. Cele două copile s-au angajat în traversarea neregulamentară a drumului, moment  în care au fost lovite de o mașină condusă de o femeie de 47 de ani din Ojasca, care se deplasa din direcția Buzău către Brăiești  cînd le-a lovit pe cele două copile. Victimele au fost transportate la spital cu răni usoare, una dintre ele prezentînd doar o zgîrietură, iar cealaltă o lovitură la picior.

În aceeași zi, un microbuz cu 15 pelerini din Rîmnicu Sărat, care voiau să ajungă la moaștele Sfintei Parascheva a fost implicat într-un accident în Vrancea.

Tot vineri, dar seara, pe Drumul Național 10 Buzău-Brașov, a avut loc un alt accident rutier, între localitățile Cândești și Sătuc. Două autoturisme, unul înmatriculat pe Buzău, celălalt pe București, s-au ciocnit frontal, deoarece unul dintre șoferi a încercat să evite un animal care i-a sărit și fața mașinii și a tras de volan pentru a evita impactul. Răniții au fost transportați la Spitalul de Urgență, unde au fost stabilizați.

Sîmbătă și duminică au continuat evenimentele rutiere

Un grav accident de circulație s-a produs sîmbătă după-amiază, la Cislău într-o zonă extrem de periculoasă, unde s-au întîmplat numeroase evenimente rutiere. O șoferiță de 20 ani din Nehoiu, care conducea un autoturism pe D.N. 10, dinspre Buzău către Brașov, în zona unei treceri la nivel cu o cale ferată, a ajuns  pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autovehicul  condus din direcția Brașov către Buzău de o bucureșteancă de 39 ani. Din accident a rezultat rănirea tinerei și a unei femei de 46 ani, ambele din Nehoiu aflate în primul autoturism, precum și a celor din a doua mașină, soferița și trei bărbați de 45, 78 și 14 ani. Cele două femei au fost preluate de ambulante au fost preluate în stare de inconștiență.  

Duminică dimineață, o femeie a fost omorâtă în timp ce traversa neregulamentar, la cîțiva metri de trecerea de pietoni, pe D.N. 2 E85, în localitatea Posta Cîlnău. Potrivit datelor puse la dispoziție de Biroul de presă al IPJ Buzău, o femeie s-a angajat în trecerea  neregulamentară a drumului, în zona Poșta Cîlnău, chiar în apropierea trecerii de pie­toni, iar o șoferiță din Mehedinți a lovi-o cu mașina în plin. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU