Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5609 > Educational Nr. 5609 de luni, 15 ianuarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Întrebare la început de an


Cînd își primesc profesorii salariile?

De unde au apărut problemele

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cînd își primesc profesorii salariile?
 

Schimbarea ordonatorului de credite prin Legea Bugetului de Stat pe anul în curs a produs întîrzieri la plata salariilor din Învățămînt. De acum înainte, salariile nu vor mai fi asigurate de primării, ci vor fi transferate de Minister prin intermediul Inspectoratelor Școlare.

Profesorii buzoieni au solicitat ca data pentru încasarea lefurilor să rămînă cea care era fixată înainte de schimbarea mecanismului de plată.

Pentru anumite unități școlare din județ, salariile aferente lunii decembrie au fost primite cu întîrziere, din cauza faptului că, de acum înainte, plata se va face prin intermediul inspectoratului școlar. Conform Legii bugetului de stat  pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățămînt vor fi transferate de la Minister către inspectoratele școlare. Sindicaliștii speră să nu mai apara întîrzieri de acest fel.

Ce spune sindicatul

Liderul S.Î.P. Buzău, Ion Dobre, a explicat: "Odată cu trecerea plăților prin Inspectoratul Școlar, excluzîndu-se consiliile locale, s-a găsit o soluție de comasare a zilelor de plată a salariilor între zilele de 13-15. Multe unități școlare aveau datele de 13-15 și cînd plata se făcea de consiliile locale, dar plățile începeau de pe data de 5. Aici e o problemă, căci oamenii care primeau bani începînd cu data de 5 ale fiecărei luni, acum primesc între 13 și 15. Ei au datorii și angajamente de plată."

În același context, sindicaliștii speră să nu mai apară astfel de sincope:

"E un volum enorm de mare de muncă. La ultima ședință a Consiliului de Administrație al I.Ș.J. s-au transmis salariile cu suplimentarea de costuri la compartimentele care se ocupă cu salarizarea. Nu știu dacă, între timp, s-au făcut angajările respective. Bănuiesc că nu, timpul a fost foarte scurt. Cei de la I.Ș.J. și-au mărit timpul de lucru, iar la Buzău, aproape cu certitudine lucrurile vor fi în regulă." Din învățămîntul din județul Buzău fac parte aproximativ 6.000 de salariați, cadre didactice și personal auxiliar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU