Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5107 > Educational Nr. 5107 de vineri, 18 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Pînă la un nou concurs


Nela Wamsiedel, noul inspector general școlar

Ea o înlocuiește pe Geta Burducea care nu a mai primit delegație de la Ministerul Educației

articol de: Laurențiu Marinov
Nela Wamsiedel, noul inspector general școlar
 

Nela Wamsie­del, fostul director al Liceului CFR Bu­zău și inspector pentru Management a fost numită în funcția de inspector general școlar al IȘJ Buzău.   
În acest fel Ministerul Educației a pus punct unui lung șir de concursuri finalizate de fiecare dată cu rezultate proaste, delegări prelungite și scandaluri. Declicul care a provocat schimbarea a fost ultimul concurs organizat pentru ocuparea scaunului de inspector general și respingerea tuturor contestațiilor după notele slabe ale candidaților.

Cumul de funcții

Ministerul Educației a decis să nu-i mai prelungească delegarea în funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Getei Burducea și să o înlocuiască cu Nela Wamsiedel, inspector pentru Management în cadrul IȘJ Buzău. Nela Wamsiedel este singurul inspector, din cei 22 înscriși care, în luna mai, a promovat examenul. Ea o va înlocui pe Geta Burducea, care a condus timp de un an și jumătate Inspectoratul Școlar, însă nu a reușit să treacă de toate probele de concurs la nici una din cele trei sesiuni organizate pînă acum pentru postul de șef al învățămîntului buzoian. Instalarea fostului director al Liceului CFR Buzău, Nela Wamsiedel în funcția de inspector general vine pe fondul scandalurilor și concursurilor finalizate de fiecare dată cu note slabe din partea candidaților. Contactată telefonic, noua șefă a Inspectoratului a precizat că a fost numită în funcție de către minister prin delegație pînă la organizarea unui concurs. "Am primit delegație de sarcini pentru postul de inspector școlar general. Nu am renunțat la postul de inspector de Management, prin urmare va fi un cumul de funcții pînă la organizarea concursului pentru inspector general" a declarat Nela Wamsiedel.

Concursuri ratate

La ultimul concurs organizat luna trecută, nu mai puțin de 4 candidați au participat, printre care și actualul șef al învățămîntului, Geta Burducea, numită cu de­­legație la vîrful inspectoratului. Nici unul dintre candidați nu a reușit însă să promoveze concursul. Chiar și așa, Geta Burducea dar și alți 2 candidați au depus contestații sperînd să fie declarați cîștigători. Contestațiile au fost soluționate, iar în final toate trei au fost respinse.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU