Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4924 > Educational Nr. 4924 de luni, 30 martie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Titularizarea intră în linie dreaptă


S-au publicat modelele de subiecte și posturile de titulari scoase la concurs

În acest an Inspectoratul Școlar vacantează 115 posturi de titulari și 230 de catedre pentru suplinitori

articol de: Mirela DUMITRU

Învățătorii, educatorii și profesorii buzoieni se pregătesc pentru cel mai important examen din sistem, cel de titularizare pe caza căruia pot ocupa o catedră de titular sau suplinitor.

La concursul din acest an, la nivelul județului Buzău au fost scoase 115 posturi cu viabilitate de cel puțin 4 ani care vor fi ocupate de candidații a căror medie atît la proba scrisă cît și la inspecția la clasă va fi peste 7, alte 230 de posturi cu viabilitate sub 4 ani dar și 614 posturi incomplete. Cele mai multe posturi pentru titulari scoase la concurs, 20,  au fost la disciplinele Educație fizică respectiv 16 pentru Învățători și 11 pentru Muzică instrumentală.

S-au publicat modelele de subiecte

Ministerul Educației a publicat deja pe site-ul propriu modelele de subiecte pentru examenul de titularizare din acest an. Candidații vor avea de susținut o inspecție la clasă cu o pondere de 25% din media finală dar și o proba scrisă programată pe 15 iulie. Examenul scris va dura patru ore, timp în care cadrele didactice vor trebui să rezolve două subiecte din disciplina de predare și un subiect din metodica predării care va reprezenta 75% din media de repartizare. Candidații care vor lua note peste 7 la ambele probe și vor avea posturi cu viabilitate de cel puțin 4 ani la disciplina la care susțin examen se vor putea titulariza adică vor putea rămîne definitiv în sistemul de învățămînt. Chiar dacă îi intră postul în restrîngere, inspectoratul trebuie să îi găseasca un post în altă școală. Profesorii care iau note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja ca suplinitori, pe perioadă determinată.

Calendarul examenului

În perioada 11-19 mai se vor înregistra cererile de înscriere a candidaților la inspectoratele școlare, între 19-21 mai vor fi verificate și avizate dosarele de înscriere, iar între 22-25 mai (9-13iulie pentru absolvenții promoției 2015) vor fi validate dosarele de înscriere. Lista candidaților înscriși și a programării probelor practice ori a inspecțiilor speciale la clasă va fi afișată pe 26 mai, iar în intervalul 27 mai-26 iunie vor fi susținute inspecțiile speciale la clasă, iar pe 15 iulie se va da examenul scris de Titulari­zare. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 20 iulie, depunerea contestațiilor pe 20-21 iulie, iar afișarea rezultatelor finale este programată pe 24 iulie.  Repartizarea candidaților cu media de minimum 7 la concursul din sesiunea 2015, pe posturi vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare este programată pe 27-28 iulie 2015.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU