Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4312 > Educational Nr. 4312 de vineri, 5 octombrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Sărbătoare în școli


"Ziua Profesorului", în școlile buzoiene

Fiecare unitate de învățămînt a conceput un program special cu activități extrașcolare

articol de: Mirela Dumitru

Vineri, 5 octombrie, stabilită la nivel internațional ca Ziua Profesorului, a fost prilej de sărbătoare în toate unitățile de învățământ din județ. Această dată a fost recunoscută și în România prin HG 680/1994, ca fiind "Ziua Mondială a Profesorului". Ministerul Educației a emis o recomandare către toate instituțiile de învățămînt din țară prin care li se transmitea ca în această zi să se stabilească un program special. Și unitățile de învățămînt din Buzău au stabilit o serie de activități extracurriculare și extrașcolare destinate acestui eveniment. Consiliul Profesoral și cel de Administrație ale fiecărei școli au stabilit tipul activităților, orarul, organizarea, monitorizarea și desfășurarea  acestor manifestări la care au participat toți elevii și profesorii.

Activități specifice

Majoritatea școlilor buzoiene s-au organizat și au făcut diverse activități în care au promovat imaginea școlii și a cadrelor didactice. Dacă la unele unități de învățământ au fost invitați părinții la activitățile desfășurate, la ore deschise la care au prezentat desene, cîntece, (în special la învățămîntul primar), au existat și instituții care s-au organizat mai dinainte, în special licee, și au organizat prezentări de filme în Centrul de documentare sau diverse discuții la nivel de oră educativă.

Noaptea bibliotecilor... școlare

O inițiativă mai aparte a avut-o conducerea Liceului Teoretic "Ștefan cel Mare" Rîmnicu Sărat. Aici, a fost desfășurată o activitate mai specială, o noapte a bibliotecii din incinta unității în care elevii și profesorii au participat la o serie de discuții și vizionări de filme.

"La Liceul Teoretic Ștefan cel Mare din Rîmnicu-Sărat, pe modelul "Noaptea bibliotecilor" a fost organizată Noaptea bibliotecii de la Liceul "Ștefan cel Mare". Așa se face că la sfîrșitul programului, seara, au fost organizate activități în bibliotecă, de vizionare de filme, prezentare de carte, cenaclu intern, o activitate în care să fie implicați atît elevii cît și cadrele didactice", a declarat Paula Mihai, inspector școlar de specialitate.

Acțiunile desfășurate în această zi vor fi monitorizate de către inspectoratul școlar care va primi o listă cu activitățile extrașcolare organizate cu acest prilej în școlile din județ, însoțită și de câteva imagini reprezentative.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU