Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2654 > Educational Nr. 2654 de miercuri, 11 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Casă nouă pentru preşcolarii din Padina

Casă nouă pentru preşcolarii din Padina

Līngă Şcoala nr. 1 din Padina se construieşte o grădiniţă cu program normal. Gheorghe Ion, directorul şcolii, ne-a declarat că, din noiembrie 2006 şi pīnă acum, s-au investit 3,2 miliarde de lei vechi din fondurile Consiliului Local şi că proiectul iniţial prevedea ca grădiniţa să aibă doar 6 săli. Īn prezent, se aşteaptă aprobarea modificării proiectului pentru a se construi şi o mansardă, precum şi bani de la Ministerul Educaţiei. Se speră ca firma constructoare, care este din Bucureşti şi aparţine unei consătence, să termine lucrările pīnă īn toamnă.
(A.B.)


Bătaie de joc la plata profesorilor

Doar 9 lei va primi un cadru didactic membru īn comisiile de īntocmire a variantelor de subiecte pentru examenele naţionale. Suma se va acorda pentru fiecare oră pontată. Numele şi plata cuvenită au apărut īntr-un ordin ministerial cu privire la plata cadrelor didactice care au participat la elaborarea sau verificarea variantelor de subiecte pentru probele scrise ale examenelor naţionale din 2007. Din judeţul Buzău sīnt 18 profesori care vor primi sume īntre 135 şi 540 RON, ceea ce, īn termeni consacraţi pentru īnvăţămīnt, se numeşte "bătaie de joc".
(A.B.)


Catedre "exotice" īn şcolile buzoiene

Pentru titularizarea īn īnvăţămīnt din iulie 2007, printre cele 269 catedre vacante din judeţ se numără şi cīteva cu un profil mai puţin īntīlnit. Astfel, variantele de titularizare s-au extins pentru o catedră de muzică vocală tradiţională, o catedră de muzică populară, orchestrală sau taraf şi una de orientare turistică. Deşi īn fiecare şcoală e nevoie de un cadru asistent psihopedagog, doar un singur post īn cabinet de asistenţă psihopedagogică a fost īnfiinţat īncepīnd cu anul şcolar 2007-2008.
(S.D.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU