Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2626 > Educational Nr. 2626 de miercuri, 7 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

... pe scurt!


200 euro pentru calculatoare

articol de: (S.D.)

Pînă la sfîrșitul lunii curente, secretariatele școlilor și liceelor primesc dosare de înscriere, din partea elevilor cu situație financiară precară, pentru obținerea subvenției de 200 de euro la achiziționarea de calculatoare. Programul "Euro 200", cu succes în județ, se adresează elevilor din familiile cu venituri brute mai mici de 150 RON pe membru, care au media generală minim 7 pe semestrul I și media la purtare 10. Pînă în prezent, "Euro 200" a adus peste 1.800 calculatoare subvenționate elevilor buzoieni.


100 euro de profesor pentru cărți
Tot în același termen, 31 martie a.c., profesorii au timp să depună cereri standard de obținere a ajutorului pentru achiziție de carte sau soft educațional, în valoare de 100 euro. Dacă inițial, în lipsa unei metodologii clare, s-a înțeles că banii sînt numai pentru "carte electronică", profesorii pot cumpăra orice are legătură cu formarea lor profesională și cariera didactică, dar vor fi obligați să justifice achizițiile prin facturi ale produselor. Peste 5.500 cadre didactice buzoiene, titulare și calificate suplinitoare, au dreptul la bani, însă rămîne necunoscută data cînd îi vor primi.


50 euro de elev sărman contra prezență școală
Pentru a stopa avalanșa de absențe nemotivate de la cursuri, singurul motiv material rămas în luptă împotriva absenteismului este echivalentul în RON al sumei de 50 euro, bani care se dau elevilor din familiile sărace, ca încurajare a școlarizării. Fenomenul nu a fost deloc stopat sau temperat, pentru că aproape 10% din elevii înscriși în semestrul I al anului școlar 2006-2007 au fost exmatriculați sau eliminați ori au avut media scăzută la purtare, chiar sub 7, pentru absențele nemotivate acumulate. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU