Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2625 > Educational Nr. 2625 de marti, 6 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Directori vechi și noi pe bandă rulantă:


"Nu mi-e frică de partid!"

Spune unul dintre managerii de școli cu mandatul expirat

"Nu mi-e frică de partid!"
 

Săptămîna în curs, Inspectoratul Școlar Județean (I.Ș.J.) controlează Grupul Școlar C.F.R. Buzău. Inspecția "RODIS" este planificată de acum o lună și aprobată prin Consiliul de administrație al I.Ș.J. Directorul Florin Zaharia, cu state vechi la șefia liceului, spune că nu se simte amenințat de control. Lui îi expiră mandatul de manager pe 1 aprilie a.c. și, deci, e vremea schimbării.

Vîntul primăvăratic al schimbării
Zeci de posturi de directori de școli și licee mari din județ se vor vacanta peste mai puțin de o lună. Pe lista I.Ș.J., se află funcțiile din Colegiul Național "B.P. Hasdeu", Liceul Pedagogic, Colegiul Economic, Liceul C.F.R.,  Seminarul Teologic, Colegiul Agricol, Liceul Teoretic "Ștefan cel Mare" din Rîmnic, Colegiul Tehnic Buzău, Grup Școlar (G.Ș.) "D. Filipescu", G.Ș. "C. Nenițescu", G.Ș. Nehoiu sau din Școlile 8 și 12 Buzău. Numiți de fosta administrație, multora le-a venit timpul să lase locul, conform unei legi nescrise, oamenilor cu alte simpatii politice. Unii neagă că au sau au avut astfel de simpatii. Greu de crezut. În I.Ș.J., dorința de schimbare e fără precedent. Cu mici excepții, "foștii" au fost înlocuiți cu "noii", pentru că, așa cum s-a auzit, "nu numai un om dintr-o școală poate să fie director".

Lupte de culise
Departe de ochii lumii, nu neapărat la sediile de partid sau în I.Ș.J., directorii aflați pe lista mandatelor expirate și care vor să continue pe post își caută în cărți: "Domnul Medvediuc (directorul înlocuit recent de la Liceul Sportiv - n.red.), chiar cu o seară înainte de a-i aduce la cunoștință că i-a expirat mandatul, știind foarte bine că va fi înlocuit, dădea telefoane, făcea intervenții pe la superiorii noștri, ca să îi prelungim mandatul", ne-a declarat Florina Stoian, inspector școlar ge­ne­ral adjunct. Lupte grele. Dar unele sînt "lupte pașnice". Asta ne demonstrează și Florin Zaharia, directorul Liceului CFR. El spune că nu se agită, iar profesorii din apropierea lui vorbesc că ar avea "proptele solide", indiferent de partid. Controlul pornit luni în liceu era pla­nificat, nimic de contestat, și este foarte posibil să asistăm la o prelungire a mandatului, contrar obiș­nu­inței celor din I.Ș.J. Florin Zaharia, director Liceul C.F.R.: "Am avut mereu o cola­­borare bună cu Ins­pectoratul Școlar. Nu am simțit niciodată o interven­ție a poli­ticului în activitatea mea managerială. Nu mă simt deloc amenințat prin controlul actual." Florina Stoian, inspector școlar general adjunct: "Acum, toată lumea o să creadă că am pus gînd rău cuiva. Domnul Zaharia se poate reînscrie la concursul de directori. Controlul din liceu este unul obișnuit și a fost planificat pentru că sînt ani buni de cînd nu am mai fost acolo."

 

COMENTARII

Vilcu Marius:
Actualii Directori sunt membri PSD?
Atit ION NEACSU, liderul SINDICATULUI din INVATAMINTUL BUZOIAN, cit si ceilalti directori de scoli si licee ce urmeaza a fi schimbati, acuza PD de politizarea functiilor de director de institutii scolare!!! Intrebare pentru toti acestia: acesti directori care urmeaza a fi schimbati sunt membri PSD sau nu? RASPUNDETI va rugam la aceasta intrebare!!! Doresc sa reimprospatez memoria tuturor: acesti directori au fost pusi in 2003, cind inspector general era GEORGE BALICA-PSD, si o conditie esentiala pentru a fi director era sa fie membru PSD!!! Adica pe intelesul tuturor: cind actualii directori au dat concurs si au fost pusi pe acele functii nu a zis nimeni nimic ca erau PSD-isti notorii, dar acum daca sunt pusi directori PD, toti sar cu gura!!! Adica pe unii ii judecam cu o masura , pe altii cu alta masura!! Numa PSD a avut voie sa puna directori de licee, PD nu are acest drept!!! PSD vede numai GUNOIUL din ochii PD, gunoiul din ochii lor nu il vad!!!
Ilie Viorel:
MEDVEDIUC era MEMBRU PSD!!!
dl MEDVEDIUC de la LICEUL SPORTIV era MEMBRU PSD? era DESIGUR ca era, altfel nu il mai punea PSD director in 2003....clar....daca era DIRECTOR PSD asta insemna ca era director pe viata??? adica unii sa traiasca bine multi ani, si altii sa nu acceada la functia de DIRECTOR niciodata!! care e logica? mai dati-le dle MEDVEDIUC si altora sansa sa se afirme!!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU