Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5842 > Educational Nr. 5842 de joi, 14 martie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

De Ziua Francofoniei


43 de elevi și profesori, la Palatul Cotroceni

Cine a primit de la Buzău titlul de "Ambasador al limbii franceze în România"

articol de: (C.S.)
43 de elevi și profesori, la Palatul Cotroceni
 

În premieră, 43 de elevi și profesori buzoieni au participat la Sărbătorirea Zilei Francofoniei, or­ganizată marți, 12 martie, la Palatul Cotroceni, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu prilejul vizitei oficiale în România a doamnei Louise Mushikiwabo, Secretarul Ge­ne­ral al Organizației Internaționale a Francofoniei.    

 Din delegația buzoiană, au făcut parte elevi și profesori de la Colegiul Național "Mihai Eminescu", Buzău (unde există filieră bilingv francofonă), Colegiul Național "B P Hasdeu", Colegiul Național Pedagogic "Spiru Haret", Liceul de Arte "Margareta Sterian" din Buzău, Școala Gimnazială "Sf Apostol Andrei"(centru de exmainare DELF), Școala Gimnazială Nr. 11 din Buzău. Celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei - 2019 a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone din România (GADIF) și al Biroului Regional pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). 

Alături de reprezentanți ai corpului diplomatic și ai instituțiilor francofone din România, având în vedere criteriile de reprezentativitate pe domeniul excelenței în limba franceză, la eveniment au participat laureații Olimpiadei de Limba Franceză, ediția 2018, etapele națională și internațională (nivel gimnazial și liceal) și profesorii coordonatori. Tinerii laureați au primit din partea Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone din România (GADIF) și) a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) titlul onorific de "Ambassadeur de la langue française en Roumanie"/ "Ambasador al limbii franceze în România". De la Buzău, au primit acest titlu Dogaru Ioana (absolventă a Colegiului Național "BP Hasdeu", studentă a Facul­tății de Medicină, Universitatea "Carol Davila" din București, profesor coordonator Popescu Tamara) și Cătălina Nistor de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (profesor coordonator Iorga Mihaela).

Invitația Organizației Internaționale a Francofoniei, adresată Inspectoratului Școlar Județean Buzău și Centrului Cultural Francofon Buzău, reprezintă o recu­noaș- tere a valorii proiectelor pentru tineri, organizate de comunitatea buzoiană, sub semnul valorilor francofoniei. Delegația de profesori și elevi din Buzău a avut deosebita onoare de a participa la evenimentul de gală în timpul căruia doamna Louise Mushikiwabo, Secretarul General al Organizației Internaționale, a Francofoniei le-a mulțumit pentru implicare, precizând că franceza este o limbă de creație, de inovație și de cooperare. Acestea vor fi și coordonatele Taberei francofoniei, a zecea ediție, in luna iulie, la Buzău, proiect multiplicat de Organizația Internațională a Francofoniei și în alte țări francofone din Europa Centrală și Orientală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU