Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5743 > Educational Nr. 5743 de marti, 11 septembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Concept nou la Buzău


Un ceai printre cărți

Cafeneaua găzduiește și evenimente culturale

Un ceai printre cărți
 

Un început de drum în Dubai și continuat la Buzău. O poveste ce a pornit din rînduri scrise pe rețelele de socializare și fotografii ce promovează cultura și frumosul. Un loc ce găzduiește un concept nou, printre decorațiuni confortabile, ca acasă, dar și printre rafturi încărcate de cărți și obiecte de artă ale artiștilor din Dubai, printre cafele și ceaiuri cu exclusivitate pe județul Buzău: despre asta ne vorbește în interviul următor Cristina Rancov, o tînără cu viziune și dorință înspre frumos. Ce au în comun, de acum încolo, Dubaiul și Buzăul ne va povesti chiar ea în rîndurile următoare:

Povestește-ne ceva despre tine. Cine ești? Cu ce te ocupi?

Numele meu este Cristina Rancov, am 27 de ani și lucrez în marketing digital. Sînt specialist în Instagram, pot spune că trăiesc pe rețelele de socializare. Trăim în Era Digitală, se spune că dacă afacerea ta nu se află și pe Internet, atunci nu există. Așa că îmi folosesc cunoștințele și creativitatea pentru a ajuta diverse companii să aibă o prezență puternică în mediul online. Am început această aventură cînd eram în Dubai, acolo am învățat tainele marketingului digital, iar acest lucru mi-a schimbat viața. Tot acolo am avut și primii clienți și astfel am descoperit că  asta-mi doresc să fac și este ceea ce mă reprezintă. În continuare am clienți din zona aceea, din Middle East și sper, ușor, ușor, să mă dezvolt și pe partea de Europa.

Înțeleg că înainte de Buzău, Dubai. De unde și pînă unde această schimbare?

Acasă este cel mai frumos! Încojurați de familie, prieteni și oameni faini, în Buzău am găsit liniștea și primirea caldă la care tînjeam de multă vreme. Poți merge oriunde, chiar și în Paradis, tot o să ți se facă dor de casă. Și de ce nu acasă? Cred că oportunitate există oriunde, numai să vrei să o găsești.
 
Ce te motivează acum și aici?

Momentan avem un nou proiect. Spun "avem" pentru că sînt implicată alături de soțul meu  într-un proiect de suflet. Ne-am deschis o cafenea aici, în Buzău. Am pornit de la ideea de library cafe și am ajuns la boutique cafe, un loc unde oamenii să vină să servească o cafea specială, un ceai deosebit, să citească o carte în timp ce se relaxează și, de ce nu, să poată achiziționa obiectele de artă și obiectele decorative care sînt și vor mai fi expuse în această cafenea.

Un concept nou pentru Buzău. De unde a pornit totul, ideea cafenelei?

Revin la experiența mea din Dubai, acolo unde am colaborat cu o companie care organiza evenimente și am ajuns, la un moment dat, să organizez eu însămi tîrguri pentru a veni în sprijinul tinerilor artiști și artizani de acolo.  Mi-am dorit și îmi doresc să ofer ceva comunității. Să ajut oamenii să se faca remarcați. Să promovez cultura și frumosul și să-i văd pe oameni fericiți, entuziaști și curioși, atît pe cei pe care-i promovez, cît și pe cei care rezonează cu noile concepte, cu ceea ce am promovat.

Care e povestea ce stă la baza locului?

Cafeneaua aceasta este specială. Este locul în care, acum 8 ani, mi-am cunoscut soțul. Este locul unde a pornit toată aventura noastră împreună și are o energie aparte pentru noi. Parcă însuși Universul ne-a trimis toate semnalele, iar noi am profitat de toate șansele, cu inima deschisă, pentru a realiza ceva acasă. Așa că iată-ne aici, din nou.

Locul acesta, pentru voi, a însemnat multe emoții frumoase. Ce vrea să transmită pentru oaspeții pe care-i veți avea?

Îmi doresc ca locul să transmită sentimentul de acasă, să poată deveni pentru cei ce ne vor trece pragul ca un fel de a doua casă, unde să povestească, să rîdă foarte mult, să îi inspire, să creeze legături și conexiuni și să se regăsească oricînd. Sper ca și produsele în exclusivitate pentru Buzău să contribuie la starea generală de bine, fie că vorbim de cafea, fie de selecția de ceaiuri - toate foarte colorate și vesele - sau de single malț. Toate pot oferi o poveste.

Ce vă propuneți pe mai departe? Evenimente, întîlniri?

Avem foarte multe planuri pe viitor. Intenționăm să organizăm evenimente și seminarii de parenting, de networking, expoziții de artă, unde oamenii vor putea socializa, vor putea învăța diverse lucruri noi. Asta ne și dorim cel mai mult, să învățăm unii alături de ceilalți, unii de la ceilalți. Și-mi doresc ca această locație, acest "acasă" să reprezinte un loc unde tinerii artiști din România, cît și din afara ei, să-și poată expune lucrările, să poată împărtăși cu lumea din jurul lor un crîmpei din povestea lor. Să fie un loc unde să găzduim cultura, în toate formele ei. De asemenea, ne dorim să avem colaborări cu oameni atît pe plan local, cît și din București, din toată țara de fapt, dar și din afara țării. Sînt foarte mulți asemenea oameni, talentați în diverse domenii, care inspiră și care cred că merită să fie cunoscuți.

Evenimentele acestea vor fi legate și de Dubai, în acest fel să mențineți o legătură cu locul de unde a pornit totul?

Da, Dubai este locul unde am învățat foarte multe lucuri și acolo m-am dezvoltat pe plan personal. Chiar voiam să menționez, referitor la evenimente, că deja am început să facem vizibilă această conexiune cu Dubai, avînd deja unele colaborări cu artiști și artizani din Emirate. Cîteva dintre lucrările lor sînt deja expuse aici, în cafenea și pot fi achiziționate de oricine simte că rezonează lucrarea/opera respectivă.

Ați precizat și observ că în evenimente sînt incluse domenii diverse de activitate: parenting, networking, arte. Cum credeți că vor reacționa oamenii înaintea acestui concept?

În ceea ce privește seminariile de parenting, îmi doresc să vină cu un răspuns la întrebările părinților, dar și la dezinformarea conștientă sau inconștientă. Pe partea de networking, am mari așteptări avînd în vedere că  Buzăul este un oraș care se dezvoltă, este destul de mare și oferă multe posibilități, este nevoie doar de acel loc unde să se adune toți oamenii care au atît de multe lucruri minunate de oferit comunității. Dacă oamenii care au influență se pot întîlni și pot avea un scop comun și-și pot face cunoscută povestea, eu cred că vor ieși lucruri frumoase și, de ce nu, se va crea o cale de a restabili încrederea unii în alții, în propria noastră comunitate.

Ce crezi că îi va atrage pe oameni la aceste evenimente?

Fiind un concept nou cred că ar stîrni curiozitatea oamenilor. Dar și modul de aplicare al conceptului. De obicei, un seminar se ține în locuri publice care impun un fel de etichetă. Pe cînd aici, totul va fi foarte relaxant, ca acasă, într-un mediu "cozy". Prin acest loc, indiferent de natura evenimentului, vrem să-i facem pe oaspeți să se simtă ca-n familie. Confortabil, chiar dacă este o seară obișnuită, sau una care găzduiește un eveniment.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU