Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > Educational Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Educational

Noua dilemă a primarului Toma


"Ce voi face cu 2.000 de copii?"

Se vor reabilita școlile 11 și "Henry Coandă" / Cum vor fi împărțiți copiii?

articol de: Sorin DINCO

Edilul-șef al Buzăului are o nouă dilemă. Înainte de a face anunțul public prin care 4,3 milioane de euro vor fi investiți în reparații capitale în alte școli din județ, primarul Constantin Toma s-a confesat revoltaților de la "Nenițescu": 

"Săptămâna viitoare (în cursul acestei săptămâni - nota noastră), voi semna contractul pe fonduri europene de 4,3 milioane de euro. Mă refer la Liceul "Henry Coandă" și la Școala 11. La Școala 11, sînt peste 2.000 de copii. Este școala cea mai populată din județul Buzău. Ce voi face eu cu două mii de copii?"

Referindu-se la imposibilitatea de a demara lucrările pentru care va primi finanțare, primarul a continuat: "Va trebui să scoatem copiii din școală. Unde îi vom duce? Vor fi multe mutări, dar nu avem încotro. Pentru că nu poți face reparații capitale, modernizare, cu elevii înăuntrul școlii."

Declarația care exprimă dilema edilului-șef a venit pe fondul dicuțiilor cu reprezentații celor peste 300 de elevi de la Colegiul Tehnic "Costin Nenițescu", vinerea trecută, după ce aceștia au organizat și desfășurat primul protest în fața Palatului Comunal, ca reacție a deciziei de a fi mutați la Colegiul Tehnologic de Meserii și Servicii. Ei sînt puși să elibereze sediul propriu de pe strada Transilvaniei, pentru a le face loc "eminescienilor", după ce municipalitatea a început mutările pentru demararea lucrările de reparații capitale ale sediului-monument istoric al Colegiului Național "Mihai Eminescu" Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU