Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5628 > Educational Nr. 5628 de luni, 12 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Azi începe prima etapă


Sute de elevi nu s-au înscris la Bacalaureat

"Competențele" sînt susținute de aproape 4.000 de liceeni

articol de: Doru GHEORGHIADE

Sute de elevi au renunțat să se înscrie în prima sesiune a Bacalaureatului care se va ține într-o nouă formulă care începe în această primăvară. Aproape 3.000 de de adolescenți vor fi angrenați imediat după vacanța intersemestrială în prima etapă a Bacalaureatului. 

Azi vor demara probele de competențe de la care vor lipsi, însă, 400 de elevi din anii terminali astfel că aceștia vor rata șansa de a absolvi Bacalaureatul încă din prima sesiune, dar vor avea o a doua posibilitate de susținere a probelor în toamnă. Prima parte, cea a competențelor se va încheia pe 22 februarie. 

Explicații de la I.Ș.J.

Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean, sînt înscriși la prima parte aproape 4.000 de elevi din clasa a XII-a. "În acest moment, avem înscriși în clasa a XII-a 3.390 de elevi, dar au ales să se înscrie cu aproximativ 400 mai puțini, însă, avem 247 de elevi înscriși din sesiunile anterioare", a declarat inspectorul general-adjunct din I.Ș.J., Nela Wamsiedel.

Adjuncta din Inspectoratul Școlar are și o explicație pentru această situație: "Eu cred că acești elevi au ales să nu se înscrie, probabil că, nu și-au dorit să urmeze un liceu, iar faptul că nu-și doresc să obțină diploma de Bacalaureat arată, poate, că nu au avut altă posibilitate. Știți că școlile profesionale nu prea au funcționat în anii anteriori. Aceasta ar fi, din punctul meu de vedere, o explicație. 

A doua explicație ar fi că, probabil, elevii consideră că vor avea corigențe, existînd, totuși, posibilitatea să se înscrie la sesiunea de toamnă după promovarea corigențelor", ne spune Nela Wamsiedel.

Începe semestrul doi

Așadar, începînd de astăzi, viitorii absolvenți de liceu vor susține probele de competențe pînă pe 22 februarie, iar al doilea semestru din anul școlar 2017-2018 începe, și el, tot azi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU